Αγαπημένα βιβλία για ένα θέμα φιλίας

0
Αγαπημένα βιβλία για ένα θέμα φιλίας

Ήταν υπέροχο να έχουμε ένα θέμα φιλίας στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Μου άρεσε να ενισχύω τις ιδιότητες των καλών φίλων και πολλά από τα βιβλία είναι απλά διασκεδαστικά! Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μου βιβλία από το θέμα της φιλίας μας.

Αγαπημένα βιβλία για ένα θέμα φιλίας

Αποκάλυψη: Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών (χωρίς κόστος για εσάς).

Απλώς επιλέξτε βιβλία με βάση την ηλικία του παιδιού σας και τι πιστεύετε ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του παιδιού σας. Σας συνιστώ να ελέγξετε τη λειτουργία “Κοιτάξτε μέσα στο βιβλίο” στο Amazon και να διαβάσετε κριτικές εκεί. Ένα άλλο μέρος για να μάθετε για ένα βιβλίο είναι YouTube. Μπορείτε συνήθως να δείτε ολόκληρο το βιβλίο εκεί. Εάν ζείτε εκτός των ΗΠΑ, φροντίστε να το ελέγξετε Βιβλιοθήκη για εξαιρετικές τιμές και δωρεάν παράδοση σε όλο τον κόσμο.

Τα φιλικά προς το Montessori βιβλία χρησιμοποιούν φωτογραφίες ή ρεαλιστικές εικονογραφήσεις. Δεν έχουν ζώα που μιλάνε ή πολλή φαντασία. Αλλά πολλά βιβλία που έχουν φαντασία και ζώα που μιλάνε είναι υπέροχα βιβλία και μου αρέσει να τα μοιράζομαι με παιδιά που κατανοούν τη διαφορά μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.

Συνήθως έχω την πλειονότητα των βιβλίων που είναι φιλικά προς τον Μοντεσσόρι για ένα θέμα, αλλά συμπεριλαμβάνω μια ποικιλία βιβλίων που μπορεί να μην είναι βιβλία σε στυλ Μοντεσσόρι αλλά που είναι απλά πολύ διασκεδαστικά ή είναι κλασικά βιβλία που θεωρώ σημαντικό μέρος της πολιτιστικής παιδείας. Για νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας, περίπου τα ¾ των βιβλίων που χρησιμοποιώ είναι συνήθως φιλικά προς το Μοντεσσόρι.

Αγαπημένα βιβλία για ένα θέμα φιλίας

Εδώ παρουσιάζω βιβλία που αφορούν τη φιλία και τις ιδιότητες ενός καλού φίλου.

Βιβλία για ένα FriendshipTheme

Βιβλία για ένα θέμα φιλίας

Βιβλία φιλίας που χρησιμοποιούμε:

Επάνω ράφι μπροστινής προβολής:

2ο ράφι:

3ο ράφι:

4ο ράφι:

Κάτω ράφι

Τραπέζι ειρήνης με τριαντάφυλλο και βιβλίο της ειρήνης

Τραπέζι ειρήνης με τριαντάφυλλο ειρήνης και βιβλίο

Είμαι επίσης ενθουσιασμένος με το δικό μας νέο τραπέζι ειρήνης! Αυτό είναι κάτι άλλο που ήθελα εδώ και καιρό. Είναι ακριβώς δίπλα στη γωνιά ανάγνωσης. Θα έχω μια ποικιλία από βιβλία ειρήνης και προσοχής στο επάνω ράφι και στο ευρύχωρο καλάθι από κάτω. Έχω παρατηρήσει ότι τα εγγόνια μου τείνουν να επιλέγουν βιβλία από το καλάθι του τραπεζιού της ειρήνης, κάτι που είναι υπέροχο!

Αυτήν τη στιγμή, εστιάζω στα χαρακτηριστικά των καλών φίλων, όπως η ευγένεια, η ενσυναίσθηση, η συμπόνια και η εξυπηρετικότητα. Το βιβλίο μπροστά στο καλάθι είναι I Am Love: A Book of Compassion. Στο τραπέζι, μου αρέσει το ξύλινο τριαντάφυλλο γαλήνηςξύλινο τριαντάφυλλο ειρήνης (Νομίζω ότι ένα πραγματικό τριαντάφυλλο, ξύλινο τριαντάφυλλο ή μεταξωτό τριαντάφυλλο είναι μια καλή επιλογή) και Το Τριαντάφυλλο της Ειρήνης. Το βιβλίο βοηθά τα παιδιά να ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν το τριαντάφυλλο της ειρήνης για την επίλυση συγκρούσεων. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το βιβλίο στο Η ανάρτησή μου στα Βιβλία Ειρήνης.

Ράφι με χρυσά βιβλία κανόνων

Ράφι με χρυσά βιβλία κανόνων

Σε ένα ράφι απέναντι από το δωμάτιο, έχω αυτά τα βιβλία με τους χρυσούς κανόνες:

Μπορείτε επίσης να δείτε πολλά βιβλία φιλίας όπως δημοσιεύονται εδώ.

Περισσότεροι πόροι φιλίας

Δωρεάν εκτυπώσιμα φιλίας και δραστηριότητες φιλίας εμπνευσμένες από το Μοντεσσόρι

Δωρεάν πακέτο φιλίας

Πακέτο φιλίας εμπνευσμένο από Montessori

Πακέτο φιλίας εμπνευσμένο από τη Μοντεσσόρι για κάρτες και μετρητές DIY, Αντιστοίχιση αριθμών ή γραμμάτων, Καλάθι αριθμών ή γραμμάτων, Εργασία με ράβδους με χάντρες, μαθηματικές πράξεις, Δίσκος γραφής με αλάτι/άμμο αριθμών ή γραμμάτων, ιχνηλάτηση γραμμάτων, κινούμενο αλφάβητο DIY και δημιουργική γραφή (δωρεάν συνδρομητής, έτσι απλά εγγραφείτε στο email μου για να λάβετε τον σύνδεσμο και τον κωδικό πρόσβασης – ή ελέγξτε τα εισερχόμενά σας εάν είστε ήδη συνδρομητής).

Deb - Υπογραφή

Μάθετε περισσότερα για το eBook μου Μοντεσσόρι στο σπίτι ή στο σχολείο: Πώς να. Διδάξτε τη Χάρη και την Ευγένεια!

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε το Living Montessori Now, καλώς ήρθατε! Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ελάτε μαζί μας στο δικό μας Σελίδα στο Facebook Living Montessori Now όπου θα βρείτε ένα δωρεάν εκτυπώσιμο της ημέρας και πολλή έμπνευση και ιδέες για ανατροφή και διδασκαλία! Και σε παρακαλώ ακολουθήστε με Ίνσταγκραμ, Pinterest (πολλοί πίνακες Montessori, διακοπών και θεμάτων) και YouTube. Όσο είστε εδώ, ελέγξτε το Κατάστημα Living Montessori Now.

Και μην ξεχνάτε έναν από τους καλύτερους τρόπους για να με ακολουθήσετε κάνοντας εγγραφή στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο μου. Θα λάβετε μερικά απίθανα δωρεάν στη διαδικασία!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply