Αγαπημένα Βιβλία Μαύρης Ιστορίας για παιδιά

0

Η ιστορία των μαύρων είναι ένα σημαντικό θέμα στην οικογένειά μου και έχω διαθέσιμα βιβλία ιστορίας μαύρων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι δύο εγγονές μου είναι κατά μέρος Μαύρες. Θέλω να τους βοηθήσω να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν ολόκληρη την κληρονομιά τους. Και θέλω να βοηθήσω το άλλο μου εγγόνι να μεγαλώσει σεβόμενος και τιμώντας κάθε πολιτισμό.

Αγαπημένα Βιβλία Μαύρης Ιστορίας για παιδιά

Αποκάλυψη: Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών (χωρίς κόστος για εσάς).

Παρόλο που δείχνω ΠΟΛΛΑ βιβλία εδώ, έχω μόνο μερικά από τα βιβλία μου για την ιστορία των Μαύρων κάθε φορά, εκτός από τη στιγμή που έχουμε μια ενότητα Μαύρης ιστορίας. Μην πιστεύετε ότι χρειάζεται να έχετε τόσα βιβλία όσα δείχνω εδώ. Συνιστώ πάντα να επιλέγετε βιβλία με βάση την ηλικία του παιδιού σας και το τι πιστεύετε ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του παιδιού σας. Λατρεύω τη λειτουργία “Look Inside the Book” στο Amazon και διαβάζω κριτικές εκεί. Ένα άλλο μέρος για να μάθετε για ένα βιβλίο είναι YouTube. Μπορείτε συνήθως να δείτε ολόκληρο το βιβλίο εκεί. Εάν ζείτε εκτός των ΗΠΑ, φροντίστε να το ελέγξετε Βιβλιοθήκη για εξαιρετικές τιμές και δωρεάν παράδοση σε όλο τον κόσμο.

Τα φιλικά προς το Montessori βιβλία για μωρά, νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας χρησιμοποιούν φωτογραφίες ή ρεαλιστικές εικονογραφήσεις. Δεν έχουν ζώα που μιλάνε ή πολλή φαντασία. Αλλά πολλά βιβλία που έχουν φαντασία και ζώα που μιλάνε είναι υπέροχα βιβλία και μου αρέσει να τα μοιράζομαι με παιδιά που κατανοούν τη διαφορά μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Συνήθως έχω την πλειονότητα των βιβλίων φιλικών προς τον Μοντεσσόρι για ένα θέμα, αλλά συμπεριλαμβάνω μια ποικιλία βιβλίων που μπορεί να μην είναι βιβλία σε στυλ Μοντεσσόρι, αλλά είναι απλά πολύ διασκεδαστικά ή είναι κλασικά βιβλία που θεωρώ σημαντικό μέρος του πολιτιστικού γραμματισμού. Πολλά βιβλία ιστορίας των Μαύρων είναι φυσικά φιλικά προς το Μοντεσσόρι.

Αγαπημένα Βιβλία Μαύρης Ιστορίας για παιδιά

Έχω μια μεγάλη ποικιλία από αγαπημένα, γι’ αυτό απλώς επιλέξτε τα βιβλία ιστορίας των Μαύρων που θα δώσουν τα καλύτερα μηνύματα για τα παιδιά ή την τάξη σας. Αυτήν τη στιγμή, η Zoey είναι 7 ετών, η Sophia είναι 3 ετών και ο Caleb είναι σχεδόν 3. Έχω επικεντρωθεί ιδιαίτερα σε βιβλία που είναι καλά για μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας από την αρχή του δημοτικού.

Και πάλι, αυτή η ανάρτηση δείχνει ΠΟΛΛΑ βιβλία. Φυσικά, δεν τα χρειάζεστε όλα. Εξαρτάται πραγματικά από την ηλικία του παιδιού σας και το συγκεκριμένο τμήμα μιας ενότητας ιστορίας Μαύρων που μελετάτε. Μερικές φορές έχω περιγραφές των βιβλίων εδώ, και μερικές φορές δεν έχω. Είναι όλα βιβλία που προτείνω. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις χρόνο για να γράψεις μια κριτική βιβλίου για κάθε βιβλίο όταν χρειάζεται μια λίστα. Σταδιακά θα προσθέσω περισσότερες πληροφορίες για πολλά από τα βιβλία. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες περνώντας από τους συνδέσμους μου.

Αγαπημένα βιβλία ιστορίας του μαύρου με εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέμα τη μαύρη ιστορία

Καλάθι και ράφια βιβλίων Montessori με θεματικές δραστηριότητες μαύρης ιστορίας

Καλάθι και ράφια βιβλίων Montessori με θεματικές δραστηριότητες μαύρης ιστορίας

Έχω μια ανάρτηση με δωρεάν εκτυπώσιμα στοιχεία της ιστορίας των Μαύρων και δραστηριότητες της ιστορίας των Μαύρων εμπνευσμένων από τη Μοντεσσόρι. Μπορείτε να διαβάσετε για τα βιβλία που εμφανίζονται στο θεματικό ράφι μεταβαίνοντας σε αυτήν την ανάρτηση.

Εκτός από το θεματικό μου ράφι για τον μήνα, έχω ένα καλάθι βιβλίων με βιβλία κυρίως φιλικά προς τη Μοντεσσόρι. Απλώς κάντε κλικ σε κάθε εικόνα βιβλίου του Amazon παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για το βιβλίο!

Όποιος κι αν είσαι είναι μια απλή εισαγωγή στην ιδέα ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί σε όλο τον κόσμο, αλλά είμαστε ίδιοι με τους πιο σημαντικούς τρόπους. Συνιστάται για ηλικίες 4-7, αν και νομίζω ότι είναι καλύτερο για ηλικίες 2-5. Παρόλο που καλύπτει μια ποικιλία πολιτισμών, το είχα πει στην αρχή της μονάδας μας για να γιορτάσω τις διαφορές και τις ομοιότητες των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για τα μικρά εγγόνια μου στην προσχολική ηλικία.

Όλα Διαφορετικά Τώρα: Ιούνιος Ιούνιος, η Πρώτη Ημέρα Ελευθερίας με Πίνακα Αναπνοής με Προσεγμένη Καρδιά

Όλα Διαφορετικά Τώρα: Ιούνιος Ιούνιος, η Πρώτη Ημέρα Ελευθερίας με Πίνακα Αναπνοής με Προσεγμένη Καρδιά

Λατρεύω το βιβλίο Όλα Διαφορετικά Τώρα: Ιούνιος, η Πρώτη Ημέρα της Ελευθερίας από την Angela Johnson και εικονογράφηση από τον EB Lewis. Είναι ένα βιβλίο με όμορφα εικονογραφημένα στοιχεία που προτείνεται για ηλικίες 5-9 ετών, αλλά μπορεί να λειτουργήσει καλά ακόμα και για μικρότερα παιδιά. Επειδή εστιάζει στη χαρά του Juneteenth, το απόλαυσε ο 3χρονος εγγονός μου. Με την 7χρονη εγγονή μου, το βιβλίο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσει μια συζήτηση για το ιστορικό πίσω από το Juneteenth.
,
Ο πίνακας ενσυνειδητούς αναπνοής σε σχήμα καρδιάς είναι ένα υλικό ενσυνειδητότητας που μου αρέσει να έχω έξω σε διάφορες στιγμές κατά τη διάρκεια του έτους. Λατρεύω εντελώς το Montessori Mindful Breathing Boards από το Montessori Restore στο Etsy! Αυτά είναι τόσο ηρεμιστικά τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Διαγράφετε αργά τη διαδρομή της καρδιάς στον πίνακα ενώ αναπνέετε αργά και λέτε την επιβεβαίωση «I am love. Είμαι αγαπημένος.” Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε επιβεβαίωση πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερη για το παιδί σας αφού διαβάσετε και συζητήσετε μαζί το βιβλίο.


Σημείωση: Ο Μπαράκ Ομπάμα και η Καμάλα Χάρις είναι πολύ σημαντικά ιστορικά πρόσωπα.

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές σας πεποιθήσεις, νομίζω ότι είναι σημαντικό να τις συμπεριλάβετε σε μια μελέτη της ιστορίας των Μαύρων. Περιμένω να κυκλοφορήσουν περισσότερα βιβλία για την Καμάλα Χάρις ως την πρώτη γυναίκα, Μαύρη, Ασιάτισσα Αμερικανίδα αντιπρόεδρο. Μπορείτε να δείτε πώς χρησιμοποίησα το βιβλίο της Οι υπερήρωες είναι παντού στη δημοσίευσή μου δωρεάν εκτυπώσιμα εκτυπώσιμα εκτυπώσιμα είδη μαύρης ιστορίας και εμπνευσμένα από τη Μοντεσσόρι δραστηριότητες για τη μαύρη ιστορία.

Προβολή βιβλίων με Βιβλία Μαύρης Ιστορίας για παιδιά

Προβολή βιβλίων με Βιβλία Μαύρης Ιστορίας για παιδιά

Πολλά από τα κύρια βιβλία μου για τη μονάδα Μαύρης Ιστορίας βρίσκονται στην οθόνη βιβλίων μας με όψη προς τα εμπρός στο πλάι του χώρου εργασίας του σαλονιού μας. Αρκετά από αυτά είναι σχεδιασμένα για μεγαλύτερα από τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, αν και θα πρέπει πάντα να εξετάζετε τι είναι σωστό για το μοναδικό σας παιδί. Μου αρέσει να κοιτάζω τόσο τις προτεινόμενες ηλικίες όσο και τη λειτουργία “Κοιτάξτε μέσα στο βιβλίο” στο Amazon για να αποφασίσω για ένα συγκεκριμένο βιβλίο για ένα παιδί, το σχολείο στο σπίτι ή την τάξη.

Μου αρέσει να επιλέγω ένα συγκεκριμένο άτομο στο οποίο θα επικεντρώνομαι κάθε μέρα κατά τη διάρκεια μιας ενότητας ιστορίας των Μαύρων, και συχνά χρησιμοποιώ βιογραφίες από περισσότερα από ένα βιβλία για αυτό.

Πάνω ράφι:

2ο ράφι:

3ο ράφι:

4ο ράφι:

Κάτω ράφι

Αν ψάχνετε για βιβλία με διάφορες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων γυναικών, αυτά είναι υπέροχα βιβλία για τον Μήνα της Γυναικείας Ιστορίας. Οποιοδήποτε από τα βιβλία εδώ που περιλαμβάνουν μαύρες γυναίκες είναι επίσης τέλεια!

Διαβάστε για τη σειρά Good Night Stories for Rebel Girls εδώ.

Διαβάστε σχετικά Επέμεινε: 13 Αμερικανίδες που άλλαξαν τον κόσμο εδώ.

Καλάθι βιβλίων με βιβλία που γιορτάζουν τη διαφορετικότητα

Καλάθι βιβλίων με βιβλία που γιορτάζουν τη διαφορετικότητα

Ναι, έχω ακόμα περισσότερα βιβλία για την ενότητα Μαύρης ιστορίας! Όπως είπα, επιλέξτε τα βιβλία που είναι καλύτερα για την τάξη ή το σπίτι σας. Τα βιβλία σε αυτό το καλάθι βιβλίων είναι συχνά βιβλία μυθοπλασίας ή εμπνευσμένα που παρουσιάζουν μαύρους χαρακτήρες ή τουλάχιστον έχουν έναν μαύρο χαρακτήρα ως έναν από τους κύριους χαρακτήρες.

Τα Χρώματα μας είναι ένα βιβλίο που πραγματικά γιορτάζει τη διαφορετικότητα. Συνιστάται για ηλικίες 4-8 ετών. Ήταν ένα από τα αγαπημένα της Zoey από τότε που το είχαμε για πρώτη φορά όταν η Zoey ήταν 4 ετών. Έχω μια ανάρτηση στο blog με περισσότερες πληροφορίες για αυτό το υπέροχο βιβλίο.

Μου Πολυπολιτισμικές αναρτήσεις για την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι γραμμένα από μαύρους συγγραφείς ή παρουσιάζουν θέματα που σχετίζονται με την ιστορία των Μαύρων. Μπορείτε να διαβάσετε για αυτά τα βιβλία στο ιστολόγιο Bits of Positivity.

Αγαπημένα βιβλία με πολυπολιτισμικό και ειρηνικό θέμα

Τα καλύτερα βιβλία ειρήνης για παιδιάΡίξτε μια ματιά στην ενότητα των αγαπημένων βιβλίων με πολυπολιτισμικό και ειρηνικό θέμα στην ανάρτησή μου στα βιβλία για την ειρήνη για περισσότερα βιβλία που είναι τέλεια για μια ενότητα ιστορίας Μαύρων.

Προβολή βιβλίων με Βιβλία για παιδιά με ποικιλία και συμπερίληψη

Προβολή βιβλίων με Βιβλία για παιδιά με ποικιλία και συμπερίληψη

Θα βρείτε περισσότερες προτάσεις βιβλίων που περιλαμβάνουν μια ποικιλία θεμάτων διαφορετικότητας στην ανάρτησή μου με πόρους για την ποικιλομορφία και την ένταξη Montessori για την προσχολική ηλικία έως το δημοτικό.

Δωρεάν πακέτο μαύρης ιστορίας εμπνευσμένο από τη Μοντεσσόρι

Πακέτο Μαύρης Ιστορίας εμπνευσμένο από τη Μοντεσσόρι

Πακέτο Μαύρης Ιστορίας εμπνευσμένο από τη Μοντεσσόρι για κάρτες και μετρητές DIY, Αντιστοίχιση αριθμών ή γραμμάτων, Καλάθι αριθμών ή γραμμάτων, Εργασίες με ράβδους με χάντρες, Μαθηματικές λειτουργίες, Δίσκος γραφής αλατιού/άμμου αριθμών ή γραμμάτων, ιχνηλάτηση γραμμάτων, κινούμενο αλφάβητο DIY και δημιουργικό Γράψιμο (δωρεάν συνδρομητής, έτσι απλά εγγραφείτε στο email μου για να λάβετε τον σύνδεσμο και τον κωδικό πρόσβασης – ή ελέγξτε τα εισερχόμενά σας εάν είστε ήδη συνδρομητής).

Πολυπολιτισμικοί πόροι και δραστηριότητες που περιλαμβάνουν θέματα σχετικά με την ιστορία των μαύρων

Δωρεάν εκτυπώσιμα βιβλία μαύρης ιστορίας και δραστηριότητες μαύρης ιστορίας εμπνευσμένες από τη Μοντεσσόρι

Ελπίζω να βρήκατε μερικούς πόρους εδώ που είναι ιδανικοί για την οικογένειά σας ή/και την τάξη σας.

Deb - Υπογραφή
Μοντεσσόρι στο σπίτι ή στο σχολείο - Πώς να διδάξετε τη χάρη και την ευγένεια eBookΜάθετε περισσότερα για το eBook μου Μοντεσσόρι στο σπίτι ή στο σχολείο: Πώς να. Διδάξτε τη Χάρη και την Ευγένεια!

Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε το Living Montessori Now, καλώς ήρθατε! Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ελάτε μαζί μας στο δικό μας Σελίδα στο Facebook Living Montessori Now όπου θα βρείτε ένα δωρεάν εκτυπώσιμο της ημέρας και πολλή έμπνευση και ιδέες για γονική μέριμνα και διδασκαλία! Και σε παρακαλώ ακολουθήστε με Pinterest (πολλοί πίνακες Montessori, διακοπών και σχετικοί με θέματα), Ίνσταγκραμκαι YouTube. Μπορείτε να με βρείτε στο bloglovin’ και Κελάδημα, πολύ.

Και μην ξεχνάτε έναν από τους καλύτερους τρόπους για να με ακολουθήσετε με την εγγραφή σας στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο μου. Θα λάβετε μερικά απίθανα δωρεάν στη διαδικασία!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply