Ηφαίστειο Σιέρα Νέγκρα (4580 μ.), η συντροφική κορυφή του Pico de Orizaba – Pinoy Mountaineer

1
Ηφαίστειο Σιέρα Νέγκρα (4580 μ.), η συντροφική κορυφή του Pico de Orizaba – Pinoy Mountaineer

ΠΟΛΗ ΜΕΞΙΚΟ – Ως μέρος της αποστολής μου για τα γενέθλιά μου στο Pico de Orizaba, το ψηλότερο βουνό στο Μεξικό, ανέβηκα Ηφαίστειο Σιέρα Νέγκρα, το οποίο είναι προσβάσιμο από το ίδιο κάμπινγκ όπου μπορεί κανείς να ξεκινήσει τη Ruta Sur (Νότια Διαδρομή) του Pico de Orizaba. Είχαμε ταξιδέψει από την Πόλη του Μεξικού το προηγούμενο βράδυ, κατασκηνώσαμε στις καμπίνες που είχαμε μόνοι μας (εγώ και οι οδηγοί μου) και την επόμενη μέρα, νωρίς το πρωί στις 5 Μαΐου 2021, ξεκινήσαμε για το Volcan Sierra Negra.

Κυριολεκτικά «μαύρα βουνά», το σκοτεινό προφίλ της Sierra Negra βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Pico de Orizaba που είναι ως επί το πλείστον χιονισμένο και μαγευτικό στις λευκές του πλαγιές. Στα 4.580 MASL, είναι μια ψηλή κορυφή από μόνη της – πέμπτη υψηλότερη στο Μεξικό – αν και είναι κατανοητό νανική από τον γείτονά της ύψους 5610 μέτρων.

Ήταν ως επί το πλείστον πλαγιές με λιβάδια και μονοπάτια με χαλίκι – αρκετά εύκολα – στο δρόμο προς την κορυφή της Σιέρα Νέγκρα, αλλά ευτυχώς είχαμε εκπληκτική θέα στο Pico de Orizaba στο δρόμο προς τα πάνω. Και στην κορυφή μπορέσαμε να δούμε το περίφημο Τηλεσκόπιο Μεγάλου Χιλιοστόμετρου (LMT), με εντυπωσιακή διάμετρο 50μ.

Συνολικά, μας πήρε λιγότερο από 4 ώρες για να ολοκληρώσουμε την πεζοπορία – την 5η μου στο Μεξικό από τότε που έφτασα στις 8 Απριλίου – και επιστρέψαμε στην καμπίνα νιώθοντας ενέργεια και ενθουσιασμό για τη συναρπαστική περιπέτεια που έρχεται: την ανάβαση στο Pico de Orizaba!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply