Μόντε Τλάλοκ (4120 μ.), ιερή κορυφή των Αζτέκων στο Μεξικό – Ορεινός Pinoy

3
Μόντε Τλάλοκ (4120 μ.), ιερή κορυφή των Αζτέκων στο Μεξικό – Ορεινός Pinoy

MEXICO CITY – Για την τρίτη μου πεζοπορία στο Μεξικό, μετά το Ajusco και το Cilcuayo, αποφάσισα να στοχεύσω Μόντε Τλάλοκ (4120μ.), η ιερή κορυφή των Αζτέκων που βρίσκεται εντός της Πολιτείας του Μεξικού, στους δήμους Ixtapaluca και Texcoco. Μόλις μια ώρα μακριά από την Πόλη του Μεξικού με το λεωφορείο, το Tlaloc είναι η 9η υψηλότερη κορυφή της χώρας και επομένως θα χρησιμεύσει ως εξαιρετικός εγκλιματισμός για το όνειρό μου να φτάσω στην κορυφή του Pico de Orizaba στις 6 Μαΐου ή πριν από τα γενέθλιά μου. Τι υπάρχει Επιπλέον, το Tlaloc έχει ένα αρκετά απλό μονοπάτι και θα μπορούσα εύλογα να το κάνω ως σόλο πεζοπορία.

Και έτσι, στις 20 Απριλίου 2021, πήγα στο σταθμό των λεωφορείων για να πάρω ένα λεωφορείο για το Ρίο Φρίο, ένα από τα σημαντικότερα μονοπάτια του Μόντε Τλάλοκ. Από τον αυτοκινητόδρομο όπου το υψόμετρο είναι λίγο πάνω από τα 2900 MASL, περπάτησα προς την πόλη και, κατευθυνόμενος βορειότερα, βρήκα τον δρόμο μου προς το φιδωτό μονοπάτι μήκους 11 χιλιομέτρων που οδηγούσε στην κορυφή. Το μονοπάτι ήταν ως επί το πλείστον δάσος με κωνοφόρα, που θυμίζει κάπως τα μονοπάτια της Cordillera πίσω στην πατρίδα – αλλά με τις δίδυμες κορυφές Iztaccíhuatl και Popōcatepētl να υψώνονται πάνω.

Η ανάβαση ήταν αρκετά σταδιακή και μου πήρε πάνω από 4 ώρες για να διαπραγματευτώ το υψόμετρο των 1200 μέτρων και να βρεθώ στα ερείπια που σημάδεψαν την κορυφή, περίπου στις 14:00. Ευτυχώς, ο καιρός παρέμεινε ηλιόλουστος με την Izta και τον Popo να είναι πάντα ορατοί και μαγευτικοί. Καθώς έπρεπε ακόμα να κατέβω και να επιστρέψω στην Πόλη του Μεξικού, δεν έμεινα πολύ στην κορυφή, αλλά βρήκα χρόνο να θαυμάσω τα ερείπια των Αζτέκων στην κορυφή όπου κάποτε γίνονταν σημαντικές τελετουργίες.

Η κατάβαση ήταν αρκετά απλή – η μόνη διασκεδαστική στιγμή ήταν η θέαση φιδιού – και επέστρεψα στο διαμέρισμά μου νιώθοντας όλο και πιο σίγουρος ότι θα φτάσω σε ψηλότερες κορυφές!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply