Σιάτλ στο όρος Ρενιέ: Πώς να κάνετε το τέλειο ημερήσιο ταξίδι

1
Σιάτλ στο όρος Ρενιέ: Πώς να κάνετε το τέλειο ημερήσιο ταξίδι

Μία από τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές που μπορείτε να κάνετε από το Σιάτλ είναι α ημερήσια εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Mt. Rainier. Μην μας παρεξηγείτε – αγαπάμε τα πάντα στο Σιάτλ. Αλλά όταν ψάχνετε να βγείτε από την πόλη και να αποδράσετε στην έρημο του PNW, δεν υπάρχει τίποτα σαν να βγείτε στο όρος Rainier. Επιπλέον, δεδομένου ότι είναι μόνο μερικές ώρες νότια της πόλης, αποτελεί το τέλειο ημερήσιο ταξίδι — που σημαίνει ότι μπορείτε να φύγετε το πρωί, να περάσετε μια μέρα γεμάτη δράση σε ένα εθνικό πάρκο και να επιστρέψετε στην πόλη το βράδυ! Μπά!

Σε αυτό το άρθρο, περιγράφουμε πώς να οργανώσετε την τέλεια ημερήσια εκδρομή, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου μετάβασης από το Σιάτλ στο όρος Ρενιέ και του τρόπου μεγιστοποίησης του σύντομου χρόνου σας στο πάρκο.

Τι ακριβώς είναι το όρος Ρενιέ και γιατί πρέπει να επισκεφτείτε;

Το Εθνικό Πάρκο Mt. Rainier είναι ένα από τα τρία εθνικά πάρκα των ΗΠΑ που βρίσκονται στην πολιτεία της Ουάσιγκτον. Βρίσκεται μόλις 2,5 ώρες νότια του Σιάτλ και αποτελεί την τέλεια ημερήσια εκδρομή για να εξερευνήσετε αλπικές λίμνες και λιβάδια αγριολούλουδων το καλοκαίρι και χιονοπέδιλα και σκι το χειμώνα. Και φυσικά, υπάρχει το pièce de résistance: το ίδιο το όρος Rainier, σε όλο του το μεγαλείο.

Είναι το όρος Ρενιέ όντως ηφαίστειο;

Ναί! Είναι επίσης ένα ΕΝΕΡΓΟ στρατοηφαίστειο και θεωρείται ευρέως να είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια στις ΗΠΑ λόγω του ύψους του, των συχνών σεισμών και του αριθμού των παγετώνων, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, το όρος Ρενιέ είναι η πιο παγετώδης κορυφή στις συνεχόμενες ΗΠΑ — που σημαίνει μεγάλες λασποροές αν ποτέ εκραγεί. Μόνο ελαφρώς τρομακτικό.

Πώς να πάτε από το Σιάτλ στο όρος Ρενιέ

Έχετε μερικές επιλογές για να φτάσετε από το Σιάτλ στο όρος Ρενιέ:

 • Με αυτοκίνητο (συνιστάται): Αυτή η επιλογή είναι η πιο βολική, καθώς σας προσφέρει τη μεγαλύτερη ευελιξία. Υπάρχουν 4 συνολικά είσοδοι στο πάρκο: Nisqually, Carbon River, Sunrise και Ohanapecosh. Το πιο δημοφιλές είναι το Είσοδος Nisqually στη νοτιοδυτική γωνία του πάρκου, καθώς είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, προσφέρει πρόσβαση σε περιηγήσεις στα αξιοθέατα και σας οδηγεί στις δημοφιλείς περιοχές Longmire και Paradise του πάρκου. Για ενοικιάσεις αυτοκινήτων, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε rentalcars.com καθώς σας επιτρέπει να αναζητάτε πολλές εταιρείες ενοικίασης ταυτόχρονα και να έχετε την καλύτερη τιμή. Βρήκαμε ενοικιάσεις προς/από το αεροδρόμιο SeaTac για να έχουμε τις καλύτερες τιμές (έναντι ενοικίασης από το κέντρο του Σιάτλ).

Υπόδειξη: Εάν χρησιμοποιείτε GPS, χρησιμοποιώντας το “Mt. Rainier National Park» στο Google μπορεί να σας οδηγήσει σε ένα διοικητικό κτίριο αντί για την πραγματική είσοδο του πάρκου. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε 39000 State Route 706 E, Ashford, WA 98304 για να καθοδηγήσετε το GPS σας.

 • Με περιήγηση: Υπάρχουν πολλές οργανωμένες ημερήσιες εκδρομές που μπορείτε να κάνετε από το Σιάτλ στο όρος Ρενιέ. Αυτά συνήθως σας παίρνουν από ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, σας οδηγούν στην περιοχή Paradise του πάρκου και σας αφήνουν πίσω το βράδυ. Αν και δεν έχετε άγχος, το μειονέκτημα είναι ότι θα έχετε περιορισμένο χρόνο για εξερεύνηση (δηλαδή, απολαύστε μεγαλύτερες πεζοπορίες όπως το ορεινό μονοπάτι Burroughs ή το εκπληκτικό μονοπάτι Skyline Trail). Ορισμένες εκδρομές με υψηλή βαθμολογία περιλαμβάνουν:
 • Με ιδιωτική μεταφορά: Shuttle Express προσφέρει ιδιωτικά λεωφορεία προς και από συγκεκριμένα σημεία στο πάρκο. Αυτή είναι επίσης μια ωραία επιλογή χωρίς άγχος, ιδιαίτερα για μεγάλες ομάδες, αλλά απαιτεί κάποιο εκ των προτέρων προγραμματισμό και συντονισμό.

Σημείωση: Δεν υπάρχουν πραγματικά στέρεες επιλογές δημόσιας συγκοινωνίας που θα σας μεταφέρουν από το Σιάτλ στο όρος Ρενιέ. Το πιο κοντινό που μπορείτε να φτάσετε με τη δημόσια συγκοινωνία είναι στο Enumclaw έξω από το όρος Rainier. Πιστεύουμε ότι αυτή η επιλογή είναι πολύ πιο δύσκολη από όσο αξίζει.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να πάω από το Σιάτλ στο όρος Ρενιέ;

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση χρόνοι οδήγησης και οι αποστάσεις από τις κοντινές τοποθεσίες στην Ουάσιγκτον έως το κέντρο επισκεπτών στο Paradise, στο όρος Rainier:

 • Σιάτλ: 100 μίλια, 2,5 ώρες
 • Τακόμα: 80 μίλια, 2 ώρες
 • Spokane: 230 μίλια, 5 ώρες

Τι να κάνετε και να δείτε σε μια ημερήσια εκδρομή στο όρος Ρενιέ

Με μία μόνο μέρα στο πάρκο, ο χρόνος δεν έχει σημασία! Η πιο δημοφιλής περιοχή είναι Παράδεισος αφού είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και έχει απλώς εκπληκτική θέα, αν και Ανατολή ηλίου σίγουρα αγωνίζεται για την αγάπη και την προσοχή μας. Προσπαθήσαμε να καταγράψουμε δραστηριότητες και στους δύο τομείς, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα. Με αυτά τα λόγια, εδώ είναι μερικά βασικά σημεία για μια ημερήσια εκδρομή στο όρος Ρενιέ!

Πεζοπορία

Μονοπάτι βρόχου ορίζοντα στο εθνικό πάρκο Mt. Rainier

Με περισσότερα από 260 μίλια διατηρημένων μονοπατιών εντός του όρους Rainier, δεν υπάρχει έλλειψη ευκαιριών πεζοπορίας. Σε ένα γρήγορο ημερήσιο ταξίδι, το πιθανότερο είναι ότι θα έχετε χρόνο μόνο για μερικές σύντομες πεζοπορίες ή μια μεγαλύτερη ημερήσια πεζοπορία. Έχουμε καλύψει τις καλύτερες πεζοπορίες στο όρος Rainier στο παρελθόν, αλλά αν είχαμε μόνο μία μέρα, θα συνιστούσαμε είτε το Skyline Loop Trail (Περιοχή Παραδείσου) ή Μονοπάτι επιφυλακής Fremont (περιοχή ανατολής ηλίου). Και τα δύο μονοπάτια είναι αρκετά μέτρια και μπορούν να γίνουν σε λίγες ώρες, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε την εξερεύνηση αν δεν είστε πολύ κουρασμένοι.

Κυνήγι καταρράκτη

Myrtle Falls στο όρος Rainier
Myrtle Falls στο όρος Rainier. Πηγή: NPS

Υπάρχουν έτσι, Έτσι πολλοί καταρράκτες (πολλοί από τους οποίους δεν κατονομάζονται!) γύρω από το όρος Ρενιέ, που τροφοδοτούνται από το λιώσιμο του χιονιού από τους παγετώνες και το χιόνι του πάρκου. Βρείτε θέα στον καταρράκτη μετά από θέα στο πάρκο, ειδικά αν πρόκειται να πάτε στις αρχές του καλοκαιριού ή του φθινοπώρου όταν οι καταρράκτες είναι στο αποκορύφωμά τους. Μερικά από τα δημοφιλή που μπορείτε εύκολα να δείτε χωρίς πολλή πεζοπορία είναι Myrtle Falls (0,4 μίλι με τα πόδια από το Paradise Inn), Καταρράκτες Narada (0,2 μίλια, σημείωση: απότομο μονοπάτι), και Edith Gorge Falls (μπορείτε να δείτε κάτω από το Paradise από τη γέφυρα κατά μήκος του Paradise Valley Road). Για μια πλήρη λίστα με καταρράκτες στο πάρκο, ρίξτε μια ματιά στο επίσημη ιστοσελίδα του NPS.

Επισκεφθείτε το Μουσείο Longmire

Μάθετε τα πάντα για το όρος Rainier και την ιστορία του πάρκου στο Μουσείο Longmire, ένα από τα παλαιότερα μουσεία στο σύστημα των εθνικών πάρκων. Το μουσείο βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία του αρχικού πάρκου του 1916 και είναι ανοιχτό όλο το χρόνο. Εκτός από τα εκθέματα, θα βρείτε επίσης ξενοδοχείο, εστιατόριο και κατάστημα δώρων δίπλα στο National Park Inn.

Κάντε μια γραφική διαδρομή

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δείτε το πάρκο είναι να κάνετε μια γραφική διαδρομή Δυτική πλευρά του όρους Ρενιέ. Ξεκινώντας από την είσοδο Nisqually στον αυτοκινητόδρομο 706, οδηγήστε κατά μήκος της Paradise Road και κατευθυνθείτε προς το Paradise και το Ohanapecosh. Τα βασικά σημεία περιλαμβάνουν Kautz Creekη τοποθεσία μιας λασποροής του 1947. Ricksecker Point Roadένας μονόδρομος που οδηγεί σε μια υπέροχη θέα στο όρος Rainier και τους πολλούς παγετώνες του. Παράδεισος, παγκοσμίως γνωστή για τα λιβάδια με αγριολούλουδα. και Άλσος των Πατριαρχώνένα εύκολο μονοπάτι 1,5 μιλίου μέσα από ένα παλιό δάσος.

Απολαύστε τον Παράδεισο

Εύστοχα ονομαζόμενος, Παράδεισος είναι Ο προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε, αν έχετε μόνο μία μέρα να περάσετε στο όρος Rainier! Αυτή η περιοχή είναι απολύτως εκπληκτική και ένα από τα αγαπημένα μας μέρη του πάρκου. Τους καλοκαιρινούς μήνες, ολόκληρη η περιοχή φωτίζεται με χωράφια και χωράφια με αγριολούλουδα. Είναι επίσης το σπίτι σε μονοπάτια πεζοπορίας παγκόσμιας κλάσης όπως το Skyline Loop Trail και Μονοπάτι Alta Vista.

Δείτε την ανατολή του ηλίου στο Sunrise

Ανατολή ηλίου είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής περιοχή του πάρκου και προσβάσιμη μόνο για μια σύντομη περίοδο του χρόνου. Κατά κάποιο τρόπο, είναι ό,τι ο Παράδεισος δεν είναι — έρημος, άγονος, ηφαιστειακός — αλλά εξίσου εκπληκτικός. Ξέρω, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι είναι ακόμη δυνατό. Είναι επίσης ένα από τα καλύτερα μέρη για να δείτε την ανατολή του ηλίου στο πάρκο. (Το Sunrise Point έχει θέα 360 μοιρών στις γύρω κοιλάδες και στο όρος Rainier.) Λάβετε υπόψη ότι είναι 2,5 ώρες οδικώς από το Σιάτλ στο όρος Rainier. Αν είσαι διατεθειμένος να το κάνεις για να ανατείλεις, σκέψου. Σοβαρά.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το όρος Ρενιέ

Καλοκαίρι, καλοκαίρι, καλοκαίρι — αν και αυτό σημαίνει ότι δεν θα είσαι μόνος. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι μήνες αιχμής για το πάρκο, όταν τα αγριολούλουδα βγαίνουν δυναμικά και ο καιρός είναι ζεστός. Εξάλλου, οι ντόπιοι του PNW περιμένουν όλο το χρόνο τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Ορισμένες περιοχές του πάρκου κλείνουν επίσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω χιονιού.

Τι να φέρετε στο όρος Ρενιέ

 1. Μπότες πεζοπορίας: Αν σκοπεύετε να κάνετε οποιαδήποτε πεζοπορία ενώ βρίσκεστε στο όρος Rainier, θα θέλετε μπότες πεζοπορίας με κλειστά δάχτυλα, αδιάβροχα με καλή πρόσφυση. Λάβετε υπόψη ότι θα κάνετε πεζοπορία μέσα από παλιά δάση, αλπικό έδαφος, ακόμη και πιθανώς μέσα από χιονοδρόμια (ναι, εξακολουθούν να υπάρχουν και το καλοκαίρι!). Προτείνουμε μάρκες όπως π.χ Κολούμπια, Salomonκαι Teva για παπούτσια πεζοπορίας.
 2. Μπουκαλι ΝΕΡΟΥ: Είναι πάντα σημαντικό να ενυδατώνεστε στο μονοπάτι. Θα θέλετε κάτι που μπορεί να κρατήσει το ποτό σας κρύο, όπως α Yeti ή Υδροφιάλη. Ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε α Camelbak με θήκη νερού για να κρατήσεις τα χέρια σου ελεύθερα.
 3. Αντηλιακή προστασία: Παρόλο που μπορεί να έχει κρύο ή συννεφιά (PNW, τι να πούμε;), θα βρίσκεστε σε υψηλότερο υψόμετρο, που σημαίνει πολύ μεγαλύτερη έκθεση στις ακτίνες UV. Πάρε μακριά? Μην παραλείπετε το αντηλιακό! Το αγαπημένο μας είναι το χωρίς τοξίνες, φιλικό προς τους υφάλους Ήλιος Αλήτης.
 4. Ρούχα που απομακρύνουν την υγρασία: Όπως με κάθε πεζοπορία, θα θελήσετε να αναζητήσετε ρούχα που απομακρύνουν την υγρασία καθώς ιδρώνετε. Δοκιμάστε αυτό Πεζοπορικό πουκάμισο με 3/4 μανίκια είναι ελαφρύ και στεγνώνει γρήγορα, για παράδειγμα.
 5. Ελαφρύ μπουφάν: Ο καιρός αλλάζει ραγδαία στο όρος Ρενιέ. Μπορεί το ένα λεπτό να είναι ζεστό και το επόμενο κρύο. Φέρτε ένα ελαφρύ σακάκι, όπως αυτό Μαλακό κέλυφος μαρμόταςγια να σας κρατά ζεστούς, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου.

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Σιάτλ σύντομα και θέλετε να προσθέσετε το όρος Ρενιέ στη λίστα σας; Πείτε μας πώς πάει στα σχόλια παρακάτω!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply