Τα καλύτερα αγροτικά βιβλία για παιδιά

0

Μια αγροτική μονάδα μπορεί να είναι εξαιρετική για διάφορες ηλικίες. Είναι μια μονάδα που είναι ιδανική και για μωρά και νήπια! Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μου αγροτικά βιβλία για μια αγροτική μονάδα (και πολλά που κρατούνται έξω όλο το χρόνο)!

Τα καλύτερα αγροτικά βιβλία για παιδιά

Αποκάλυψη: Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών (χωρίς κόστος για εσάς).

Απλώς επιλέξτε βιβλία με βάση την ηλικία του παιδιού σας και το τι πιστεύετε ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του παιδιού σας. Σας συνιστώ να ελέγξετε τη λειτουργία “Κοιτάξτε μέσα στο βιβλίο” στο Amazon και να διαβάσετε κριτικές εκεί. Ένα άλλο μέρος για να μάθετε για ένα βιβλίο είναι YouTube. Μπορείτε συνήθως να δείτε ολόκληρο το βιβλίο εκεί. Εάν ζείτε εκτός των ΗΠΑ, φροντίστε να το ελέγξετε Βιβλιοθήκη για εξαιρετικές τιμές και δωρεάν παράδοση σε όλο τον κόσμο.

Τα φιλικά προς το Montessori βιβλία χρησιμοποιούν φωτογραφίες ή ρεαλιστικές εικονογραφήσεις. Δεν έχουν ζώα που μιλάνε ή πολλή φαντασία. Αλλά πολλά βιβλία που έχουν φαντασία και ζώα που μιλάνε είναι υπέροχα βιβλία και μου αρέσει να τα μοιράζομαι με παιδιά που κατανοούν τη διαφορά μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Συνήθως έχω την πλειονότητα των βιβλίων φιλικών προς τον Μοντεσσόρι για ένα θέμα, αλλά συμπεριλαμβάνω μια ποικιλία βιβλίων που μπορεί να μην είναι βιβλία σε στυλ Μοντεσσόρι, αλλά είναι απλά πολύ διασκεδαστικά ή είναι κλασικά βιβλία που θεωρώ σημαντικό μέρος του πολιτιστικού γραμματισμού.

Αγαπημένα αγροτικά βιβλία για παιδιά

Δες και την ανάρτησή μου με τα καλύτερα βιβλία μήλου για παιδιά. Περιέχει επίσης μερικά βιβλία για τη φάρμα (apple farm).

Αγροτικά βιβλία για μωρά και νήπια

Αυτό World of Eric Carle, Around the Farm 30-Button Sound Book ήταν το αγαπημένο βιβλίο στην αγροτική μας μονάδα! Παρόλο που δεν μου αρέσουν γενικά τα παιχνίδια με μπαταρίες, τα βιβλία με μπαταρίες, όπως π.χ Little Book of Backyard Bird Songs (και άλλοι σε αυτή τη σειρά) ήταν μερικά από τα πολύ αγαπημένα εγγόνια μου. Τα κουμπιά των ζώων έχουν ρεαλιστικούς ήχους εκτός από την κάμπια, την πεταλούδα, τη χελώνα, το ψάρι και το κουνέλι. Η κάμπια, η πεταλούδα και η χελώνα έχουν λίγη μελωδία όταν πατηθεί το κουμπί τους, κάτι που δεν είναι ρεαλιστικό. Τα εγγόνια μου τείνουν να γελούν με αυτά. Έχω διαβάσει ότι τα παιδιά ορισμένων κριτικών δυσκολεύονταν να πατήσουν τα κουμπιά. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτές ήταν παλιότερες εκδόσεις του βιβλίου, αλλά τα εγγόνια μου δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πατήσουν τα κουμπιά για να κάνουν τους ήχους του ζώου.

Ακόμη και η σχεδόν 6χρονη εγγονή μου λατρεύει το βιβλίο. Δημιούργησε ένα παιχνίδι όπου η μικρή της αδερφή και εγώ πρέπει να προσποιηθούμε ότι πήγαμε για ύπνο. Θα παίζει τους ήχους μερικών ζώων που θα μπορούσαν να είναι έξω τη νύχτα, όπως η κουκουβάγια που κραυγάζει, το κελάηδισμα του κρίκετ και το γάβγισμα του σκύλου. Όταν παίζει τον πετεινό λαλώντας, πρέπει να ξυπνήσουμε.

Αυτό World of Eric Carle, Around The Farm My First Look And Find Activity Book είναι περισσότερο ένα “I Spy” για

νήπια. Ο 19 μηνών εγγονός μου λατρεύει να βρίσκει ταιριαστά αντικείμενα, οπότε αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Λατρεύω τα βιβλία DK για μωρά και νήπια. Υπάρχουν περισσότερα από ένα βιβλία τρακτέρ από την εταιρεία και είναι όλα υπέροχα. Αυτό είναι φιλικό προς τη Μοντεσσόρι τρακτέρ μωρών Το βιβλίο ήταν το αγαπημένο μας, λόγω των τρακτέρ με ανύψωση που εστιάζουν σε χρώματα και ζώα.

Τα νήπια εγγόνια μου αγαπούν Η πρώτη μου φάρμα: Ας αρχίσουμε να δουλεύουμε! (και η υπόλοιπη σειρά).

Night Night Farm έχει πολλά χαμογελαστά ζώα

(το οποίο δεν είναι τυπικό σε ένα βιβλίο σε στυλ Μοντεσσόρι), αλλά είναι μια υπέροχη, χαλαρωτική ιστορία πριν τον ύπνο σε ομοιοκαταληξία με αστέρια που λάμπουν στο σκοτάδι στις δύο τελευταίες σελίδες. Ο Caleb το λατρεύει!

Μεγάλη κόκκινη σιταποθήκη από τη Margaret Wise Brown είναι μεγαλύτερη από Καληνύχτα φεγγάρι, επομένως συνιστάται για ηλικίες 2-3 ετών. Τα ζώα δεν ενεργούν ακριβώς όπως τα ζώα της φάρμας (μερικά χαμογελαστά ζώα και όλα τα ζώα παίζουν μαζί), αλλά είναι μια υπέροχη, παρηγορητική ιστορία με ομοιοκαταληξία.

Μικρό Μπλε Φορτηγό δεν είναι ένα βιβλίο σε στυλ Μοντεσσόρι, αλλά το Little Blue Truck είναι ένας γλυκός χαρακτήρας στο σύνολό του σειρά βιβλίων. Το πρωτότυπο βιβλίο δίνει ένα μάθημα για τη φιλία και την καλοσύνη.

Καλάθι βιβλίων Montessori και ράφια με δραστηριότητες με θέμα τη φάρμα

Καλάθι βιβλίων Montessori και ράφια με δραστηριότητες με θέμα τη φάρμα

Στο επάνω ράφι, έχω δύο κλασικά και αξιαγάπητα βιβλία φιλικά προς τη Μοντεσσόρι: Οι φίλοι των ζώων μας στο Maple Hill Farm και Η χρονιά στο Maple Hill Farm. Δημοσιεύτηκαν αρχικά το 1974 και το 1978. Τα χρησιμοποίησα στο σχολείο μου στη Μοντεσσόρι τη δεκαετία του 1980 και με τα ενήλικα πλέον παιδιά μου!

Στη δεξιά πλευρά του ραφιού ( βιβλίο στο α ξύλινη θήκη βιβλίων μαγειρικής), έχω DK Smithsonian Picturepedia (όμορφες φωτογραφίες και ένα υπέροχο βιβλίο αναφοράς που χρησιμοποιώ για πολλές, πολλές ενότητες!).

Καλάθι βιβλίων Montessori με βιβλία με θέμα τη φάρμα

Καλάθι βιβλίων Montessori με βιβλία με θέμα τη φάρμα

Έχω ένα καλάθι βιβλίων δίπλα στο ράφι με μια ποικιλία από αγροτικά βιβλία φιλικά προς τη Μοντεσσόρι. Δείτε εδώ για περισσότερα βιβλία αγροτικών βιβλίων για παιδιά για να δείτε νέα βιβλία όταν εκδοθούν.

National Geographic Kids Farm Animals έχει εύκολα κατανοητά γεγονότα και υπέροχες φωτογραφίες. Είναι φιλικό προς το Montessori, φυσικά!

Καλλιέργεια by Gail Gibbons είναι μια ενημερωμένη έκδοση. Σχεδόν πάντα συμπεριλαμβάνω ένα βιβλίο της Gail Gibbons στις ενότητες μου. Αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση! Αυτό είναι ένα άλλο βιβλίο φιλικό προς το Montessori και περιλαμβάνει πληροφορίες για τις εποχές στο αγρόκτημα.

Εποχές στο αγρόκτημα (χρησιμοποιεί πραγματικές φωτογραφίες για να δείξει ένα αγρόκτημα κατά τη διάρκεια κάθε εποχής – διαθέσιμο εύλογα ως μεταχειρισμένο χαρτόδετο)

Silly Farm: An Easy Read Book Picture for Kids είναι λίγο πολύ αυτό που λέει ο τίτλος. Είναι ένα βιβλίο φιλικό προς τη Μοντεσσόρι που είναι ιδιαίτερα καλό για νήπια, παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά που μαθαίνουν να διαβάζουν και θα επωφεληθούν από μία πρόταση ανά σελίδα.

Φυτά σε ένα αγρόκτημα είναι ένας άλλος αρχάριος αναγνώστης με φωτογραφίες και μία πρόταση ανά σελίδα. Μου αρέσουν τα νήπια, τα νεαρά παιδιά προσχολικής ηλικίας και τα παιδιά που έχουν ξεπεράσει τις λέξεις, αλλά εξακολουθούν να χρειάζονται να διαβάζουν μικρά βιβλία.

Υπάρχουν πολλά φιλικά προς το Montessori παιδικά βιβλία για αγροτικές τροφές.

Εάν έχετε έναν λάτρη του οχήματος, ίσως να θέλετε να σκεφτείτε να το αποκτήσετε My Little Book of Tractors. Μαζί με πολλές φωτογραφίες και στοιχεία για τους τύπους τρακτέρ, έχει επίσης κάποιες πληροφορίες για την ιστορία των τρακτέρ. Συνιστάται για ηλικίες 5-8 ετών, αν και θα μπορούσατε να το προσαρμόσετε για νεότερους λάτρεις του τρακτέρ.

Νομαρχιακή Έκθεση και Χειμώνας στο αγρόκτημα είναι τα βιβλία με εικόνες Little House. Έχω και αγαπώ τη σειρά. Έβγαλα διάφορα βιβλία από τη σειρά όλο το χρόνο. Αν και τα βιβλία του Little House ταξινομούνται ως μυθοπλασία, τείνω να τα θεωρώ αυτοβιογραφικά.

Κάτω στο Αγρόκτημα είναι η γλυκιά, φιλική προς τη Μοντεσσόρι ιστορία μιας ομάδας παιδιών που επισκέπτονται μια φάρμα. Καθένα από τα παιδιά του βιβλίου έχει σύνδρομο Down.

Farm Anatomy: The Curious Parts and Pieces of Country Life από την Julia Rothman έχει υπέροχες εικονογραφήσεις και πολλές πληροφορίες που απευθύνονται σε κάθε ηλικία. έχω το Συλλογή σε κουτί Julia Rothman που περιλαμβάνει Αγροτική Ανατομία, Ανατομία της Φύσηςκαι Ανατομία Τροφίμων. Χρησιμοποιώ τα βιβλία για πολλές ενότητες. Όλα τα εγγόνια μου τα λατρεύουν!

Καλάθι βιβλίων με βιβλία με θέμα τη φάρμα

Καλάθι βιβλίων με βιβλία με θέμα τη φάρμα

Έχω ένα άλλο καλάθι βιβλίων με κυρίως βιβλία μυθοπλασίας για μια αγροτική μονάδα.

Λατρεύω τα βιβλία που τραγουδάω, όπως και όλα τα εγγόνια μου. Ήταν πάντα δημοφιλείς όταν ήμουν δάσκαλος στη Μοντεσσόρι, επίσης.

Είχε ένα μικρό ρόστερ διασκευασμένο από τον John M Feierabend εικονογραφεί ένα διασκεδαστικό, κλασικό τραγούδι και έχει ένα δωρεάν MP3 μπορείτε να κάνετε λήψη από τον εκδότη, GIA Publications, Inc. Τα νήπια θα συμμετέχουν συχνά στους ήχους των ζώων.

Όπως έχω ξαναπεί, εγώ απόλυτη αγάπη ο Τα ξυπόλυτα βιβλία τραγουδούν βιβλία! Περιλαμβάνουν CD και είναι τα αγαπημένα των εγγονών μου. Τουλάχιστον ένα από τα βιβλία ζητείται καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά. (Σημείωση: πολλά από τα singalong είναι διαθέσιμα στα ισπανικά!) Τα βιβλία singalong δεν είναι βιβλία σε στιλ Montessori λόγω χαμογελαστών ζώων κ.λπ., αλλά είναι πολύ διασκεδαστικά και συχνά διδάσκουν έννοιες, καθώς και ελκυστικά τραγουδιστική δραστηριότητα.

Οδήγηση του τρακτέρ μου είναι ένα διασκεδαστικό τραγούδι και περιλαμβάνει μέτρηση ζώων από το 1-5.

The Farmyard Jamboree είναι ένα διασκεδαστικό sing-along εμπνευσμένο από ένα χιλιανό παραμύθι και περιλαμβάνει μέτρηση με 2 δευτερόλεπτα.

Η ζωή ενός αγρότη για μένα είναι ένα άλλο διασκεδαστικό τραγούδι, αν και νομίζω ότι είναι καλύτερο για παιδιά φάρμας ή παιδιά που επιθυμούν να ζήσουν σε μια φάρμα.

Ένα σπίτι στον αχυρώνα από τη Margaret Wise Brown κυκλοφόρησε μεταθανάτια το 2018. Είναι μια γλυκιά ιστορία των ζώων που έρχονται από το κρύο. Λατρεύω τις εικονογραφήσεις και την ιστορία. Είναι κυρίως ένα βιβλίο σε στυλ Μοντεσσόρι με ρεαλιστική εικονογράφηση. Μια ποικιλία από ζώα φάρμας αγκαλιάζονται περισσότερο από τα αληθινά ζώα, αν και εξακολουθώ να το θεωρώ φιλικό προς το Montessori. Το βιβλίο προτείνεται για ηλικίες 4-8, αν και νομίζω ότι λειτουργεί καλύτερα για ηλικίες 3-7.

Βιβλία για συγκεκριμένα ζώα φάρμας

Έχω ήδη μια ανάρτηση με «τα καλύτερα βιβλία με πάπια και παπάκια για παιδιά». Υπάρχουν πάρα πολλά διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά βιβλία για συγκεκριμένα ζώα φάρμας για να τα εξετάσουμε όλα. Αν αναζητήσετε ένα συγκεκριμένο ζώο, όπως π.χ “Βιβλία χοίρου για παιδιά” στο Amazon, θα βρείτε πολλές δυνατότητες.

Αν δώσετε σε ένα γουρούνι μια τηγανίτα είναι μέρος της διασκεδαστικής (αλλά όχι μοντεσσοριανής!) σειράς που ξεκίνησε με Αν δώσετε ένα μπισκότο σε ένα ποντίκι.

Μια άλλη διασκεδαστική σειρά που χρησιμοποιούμε συχνά ξεκίνησε με Πρόβατα σε τζιπ.

Περισσότεροι πόροι στο αγρόκτημα

Δωρεάν εκτυπώσιμα εκτροφεία και δραστηριότητες για μια αγροτική μονάδα εμπνευσμένη από τη Μοντεσσόρι

Δωρεάν εκτυπώσιμα εκτροφεία και δραστηριότητες για μια αγροτική μονάδα εμπνευσμένη από τη Μοντεσσόρι

ΠΑΚΕΤΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ MONTESSORI – ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ

Αγρόκτημα εμπνευσμένο από τη Μοντεσσόρι

Μη χάσετε τα θεματικά μηνιαία πακέτα μας! Θα λάβετε τον σύνδεσμο και τον κωδικό πρόσβασης για τη βιβλιοθήκη συνδρομητών Living Montessori Now με το τρέχον πακέτο και όλα τα προηγούμενα μηνιαία πακέτα, εάν εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο Living Montessori Now!

Καλή ανάγνωση! 🙂

Deb - Siganture

Μοντεσσόρι στο σπίτι ή στο σχολείο - Πώς να διδάξετε τη χάρη και την ευγένεια eBookΜάθετε περισσότερα για το eBook μου Μοντεσσόρι στο σπίτι ή στο σχολείο: Πώς να. Διδάξτε τη Χάρη και την Ευγένεια!

ο Μοντεσσόρι στο σπίτι! eBook και Μοντεσσόρι στο σπίτι! Το eBook and Materials Bundle είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ πόροι! Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτούς εδώ. Αγοράστε τα στο Κατάστημα Living Montessori Now.

Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε το Living Montessori Now, καλώς ήρθατε! Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ελάτε μαζί μας στο δικό μας Σελίδα στο Facebook Living Montessori Now όπου θα βρείτε ένα δωρεάν εκτυπώσιμο της ημέρας και πολλή έμπνευση και ιδέες για γονική μέριμνα και διδασκαλία! Και σε παρακαλώ ακολουθήστε με Pinterest (πολλοί πίνακες Montessori, διακοπών και θεμάτων) και Κελάδημα. Μπορείτε να με βρείτε στο bloglovin’, Ίνσταγκραμκαι YouTubeπολύ.

Και μην ξεχνάτε έναν από τους καλύτερους τρόπους για να με ακολουθήσετε με την εγγραφή σας στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο μου. Θα λάβετε μερικά απίθανα δωρεάν στη διαδικασία!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply