Τα καλύτερα βιβλία για παιδιά μήνες και εποχές

1

Λατρεύω τους πόρους μας για τη νέα χρονιά! Ξεκινήσαμε τη μελέτη του νέου έτους για το πέρασμα του χρόνου με μια ενότητα μήνες και εποχές. Σε τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, θα έχουμε μονάδες που θα παρουσιάζουν την τρέχουσα σεζόν. Σε αυτήν την ανάρτηση, μοιράζομαι μερικά από τα αγαπημένα μου βιβλία για μήνες και εποχές που έχουν μια γενική επισκόπηση των μηνών και των εποχών.

Με την ενότητα για κάθε σεζόν, θα έχω μια ανάρτηση με τα αγαπημένα μου βιβλία για τη συγκεκριμένη σεζόν!

The Best Months and Seasons Books for Kids

Αποκάλυψη: Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών (χωρίς κόστος για εσάς).

Απλώς επιλέξτε βιβλία με βάση την ηλικία του παιδιού σας και το τι πιστεύετε ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του παιδιού σας. Σας συνιστώ να ελέγξετε τη λειτουργία “Κοιτάξτε μέσα στο βιβλίο” στο Amazon και να διαβάσετε κριτικές εκεί. Ένα άλλο μέρος για να μάθετε για ένα βιβλίο είναι YouTube. Μπορείτε συνήθως να δείτε ολόκληρο το βιβλίο εκεί. Εάν ζείτε εκτός των ΗΠΑ, φροντίστε να το ελέγξετε Βιβλιοθήκη για εξαιρετικές τιμές και δωρεάν παράδοση σε όλο τον κόσμο.

Τα φιλικά προς το Montessori βιβλία χρησιμοποιούν φωτογραφίες ή ρεαλιστικές εικονογραφήσεις. Δεν έχουν ζώα που μιλάνε ή πολλή φαντασία. Αλλά πολλά βιβλία που έχουν φαντασία και ζώα που μιλάνε είναι υπέροχα βιβλία και μου αρέσει να τα μοιράζομαι με παιδιά που κατανοούν τη διαφορά μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Συνήθως έχω την πλειονότητα των βιβλίων φιλικών προς τον Μοντεσσόρι για ένα θέμα, αλλά συμπεριλαμβάνω μια ποικιλία βιβλίων που μπορεί να μην είναι βιβλία σε στυλ Μοντεσσόρι, αλλά είναι απλά πολύ διασκεδαστικά ή είναι κλασικά βιβλία που θεωρώ σημαντικό μέρος του πολιτιστικού γραμματισμού.

Αγαπημένα βιβλία για παιδιά Μήνες και Εποχές

Καλάθι και ράφια βιβλίων Montessori με θεματικές δραστηριότητες για μήνες και εποχές

Καλάθι και ράφια βιβλίων Montessori με θεματικές δραστηριότητες για τους μήνες και τις εποχές

Έχω πάντα διαθέσιμα σχετικά βιβλία σε μια ενότητα. Στο πάνω ράφι, Η ηλιοφάνεια κάνει τις εποχές και Ο καιρός και οι εποχές εστίαση στην επιστήμη και τις εποχές.

The Story Orchestra: Four Seasons in One Day είναι μέρος μιας υπέροχης σειράς μουσικών βιβλίων. Το παιδί πατάει μουσικά κουμπιά για να ακούσει κομμάτια του Βιβάλντι Οι τεσσερις εποχες. Όλα τα εγγόνια μου λατρεύουν αυτή τη σειρά.

Καλάθι Βιβλίων με Βιβλία Μήνες και Εποχές

Καλάθι βιβλίων με βιβλία Μήνες και Εποχές

Έχω ένα καλάθι βιβλίων δίπλα στο ράφι με μια ποικιλία βιβλίων μηνών και εποχών. Τα περισσότερα είναι βιβλία φιλικά προς τη Μοντεσσόρι.

Συνήθως μοιράζομαι μερικά βιβλία για μωρά/νήπια για κάθε ενότητα. Για αυτήν τη μονάδα, δεν προτείνω γενικά βιβλία μηνών και εποχών για μωρά. Δεδομένου ότι οι γενικές έννοιες των μηνών και των εποχών είναι πιο αφηρημένες, προτιμώ να χρησιμοποιώ μόνο βιβλία για την τρέχουσα εποχή με μωρά. Αυτή την εποχή του χρόνου στο βόρειο ημισφαίριο, θα είχα τουλάχιστον ένα ή δύο βιβλία χειμερινής σανίδας. Για τα μωρά, προσπαθώ να έχω βιβλία φιλικά προς τη Μοντεσσόρι με φωτογραφίες ή ρεαλιστικές εικόνες όποτε είναι δυνατόν. Τα ρεαλιστικά βιβλία αφής και αίσθησης είναι υπέροχα!

Αγαπημένα βιβλία για τους μήνες για νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας

Twelve Hats for Lena: A Book of Months της Karen Katz κάθε μήνα με ένα καπέλο που δημιουργεί η Λένα. Υπάρχουν πολλές έννοιες λεξιλογίου που μπορείτε να συζητήσετε με το νήπιο ή το παιδί προσχολικής ηλικίας σε αυτό το φιλικό προς τη Μοντεσσόρι βιβλίο.

μου αρέσει πραγματικά Η αλλαγή της χρονιάς του Bill Martin Jr. Αυτό το φιλικό προς τη Μοντεσσόρι βιβλίο έχει μια ρεαλιστική εικόνα και μια ποιητική πρόταση για κάθε μήνα.

Το βιβλίο φιλικό προς τον Μοντεσσόρι Η χρονιά στο Maple Hill Farm ήταν αρχικά δημοσιεύτηκε το 1978. Το χρησιμοποίησα (και το λάτρεψα) στο σχολείο μου στο Μοντεσσόρι τη δεκαετία του 1980 και με τα ενήλικα πλέον παιδιά μου! Αυτό το βιβλίο είναι τέλειο και για αγροτική μονάδα. Το χρησιμοποιήσαμε για την αγροτική μας μονάδα το φθινόπωρο.

Αγαπημένα βιβλία για τις εποχές για νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας

Στην πόλη όλο το χρόνο είναι ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό βιβλίο για τους θαυμαστές του Richard Scarry και τα παιδιά που αγαπούν τις δραστηριότητες I Spy. Δεν είναι του Richard Scarry, αλλά θα δείτε πολλές ομοιότητες σε αυτό το γερμανικό βιβλίο για χαρακτήρες της πόλης που ασχολούνται με τις καθημερινές τους δραστηριότητες καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους (που χωρίζεται σε τέσσερις εποχές). Είναι ένα βιβλίο φιλικό προς τη Μοντεσσόρι με πολύ λίγο κείμενο αλλά πολλές ευκαιρίες για οπτική διάκριση, συζητήσεις και δημιουργία λεξιλογίου.

The Seasons of Arnold’s Apple Tree είναι ένα υπέροχο βιβλίο της Gail Gibbons, φιλικό προς το Montessori, με πληροφορίες για μια μηλιά όλο το χρόνο στο πλαίσιο της ιστορίας ενός αγοριού που ονομάζεται Arnold. Το χρησιμοποιήσαμε στην Apple μονάδα μας το περασμένο φθινόπωρο και πριν από δύο πτώσεις σε μια μίνι μονάδα πτώσης. Είναι επίσης εξαιρετικό για μια μονάδα δέντρου.

National Geographic Kids Ένα δέντρο για όλες τις εποχές δείχνει έναν σφενδάμι μέσα στις εποχές με υπέροχες φωτογραφίες. Είναι ένα βιβλίο φιλικό προς τη Μοντεσσόρι που είναι τέλειο για μια μελέτη των εποχών, μια μίνι μονάδα πτώσης (ή μονάδα πτώσης) ή μια μονάδα δέντρου.

Tree Culture Card with Tree Book by Britta Teckentrup

Tree Culture Card with Tree Book by Britta Teckentrup

Κατά τη διάρκεια της μονάδας δέντρων μας, έδειξα το υπέροχο Tree: A Peek-Through Picture Book από την Britta Teckentrup με την υπέροχη κάρτα καλλιέργειας δέντρων από Η εταιρεία Montessori που φιλοξενώ ως δωρεάν άμεση λήψη στο Living Montessori Now. (Σημείωση: Μπορείτε πάντα να έχετε πρόσβαση στη δωρεάν κάρτα καλλιέργειας δέντρων εδώ.) Το βιβλίο χρησιμοποιείται σε πολλά σχολεία Μοντεσσόρι και είναι μια φιλόξενη ματιά σε ένα δέντρο και τα ζώα μέσα και γύρω από αυτό κατά τη διάρκεια των εποχών.

Παρακολουθώντας τις εποχές, και Οι εποχές είναι υπέροχα βιβλία φιλικά προς τη Μοντεσσόρι για την εισαγωγή των εποχών σε νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Αγαπημένα βιβλία για τις εποχές τόσο για παιδιά προσχολικής ηλικίας όσο και για μεγαλύτερα παιδιά

Επιπρόσθετα Η ηλιοφάνεια κάνει τις εποχές (το οποίο έδειξα στο επάνω ράφι στην προηγούμενη φωτογραφία μου), μου αρέσει πολύ το φιλικό προς το Montessori βιβλίο Οι λόγοι για τις εποχές από την Gail Gibbons για σαφείς επεξηγήσεις των εποχών για παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι τα πρώτα δημοτικά.

αγαπώ Ο Ήλιος είναι κάτι μεγάλο με Νικ Σέλουκ (συγγραφέας των βιβλίων και των κόμικς Awkward Yeti). Σίγουρα ΔΕΝ είναι βιβλίο σε στυλ Μοντεσσόρι, αλλά είναι τόσο διασκεδαστικό! Το βιβλίο συνιστάται για ηλικίες 4-8 ετών και διδάσκει πολλά στοιχεία για τον ήλιο (συμπεριλαμβανομένων γεγονότων για τις εποχές) με ανόητο τρόπο.

Και συμπεριλαμβάνω στο καλάθι των βιβλίων μας τα βασικά μας βιβλία με σύντομες περιγραφές και όμορφες φωτογραφίες και εικονογραφήσεις για μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Τα βιβλία είναι σχεδιασμένα για παιδιά δημοτικού, αλλά τα αγαπούν ακόμη και τα εγγόνια μου: DK Smithsonian Picturepedia, DK Children’s Encyclopediaκαι DK Smithsonian Science!

Sing a Song of Seasons: A Nature Poem for Every Day of the Year είναι ένα υπέροχο βιβλίο με 366 ποιήματα για τη φύση… ένα για κάθε μέρα του χρόνου, συμπεριλαμβανομένου του δίσεκτου έτους. Συνιστάται για ηλικίες 7 ετών και άνω, αν και τα ποιήματα είναι γενικά σύντομα και θα μπορούσαν να κοινοποιηθούν σε μια οικογένεια ή σε τάξεις πολλών ηλικιών.

Δείτε εδώ για περισσότερους μήνες και βιβλία εποχής για παιδιά για να δείτε νέα βιβλία όταν εκδοθούν.

Εδώ είναι η ανάρτησή μου με τα αγαπημένα μου χειμωνιάτικα βιβλία για παιδιά:

Τα καλύτερα χειμωνιάτικα βιβλία για παιδιά

Περισσότεροι πόροι Μήνες και Εποχές

Εκτυπώσιμα δωρεάν Μήνες και Εποχές και Δραστηριότητες Μήνες και Εποχές εμπνευσμένες από Μοντεσσόρι

ΠΑΚΕΤΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ MONTESSORI – ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ

Πακέτο Montessori-Inspired Months and Seasons Pack

Μη χάσετε τα θεματικά μηνιαία πακέτα μας! Θα λάβετε τον σύνδεσμο και τον κωδικό πρόσβασης για τη βιβλιοθήκη συνδρομητών Living Montessori Now με το τρέχον πακέτο και όλα τα προηγούμενα μηνιαία πακέτα, εάν εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο Living Montessori Now!

Deb - Siganture

Montessori at Home or School - How to Teach Grace and Courtesy eBookΜάθετε περισσότερα για το eBook μου Μοντεσσόρι στο σπίτι ή στο σχολείο: Πώς να. Διδάξτε τη Χάρη και την Ευγένεια!

Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε το Living Montessori Now, καλώς ήρθατε! Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ελάτε μαζί μας στο δικό μας Σελίδα στο Facebook Living Montessori Now όπου θα βρείτε ένα δωρεάν εκτυπώσιμο της ημέρας και πολλή έμπνευση και ιδέες για γονική μέριμνα και διδασκαλία! Και σε παρακαλώ ακολουθήστε με Pinterest (πολλοί πίνακες Montessori, διακοπών και σχετικοί με θέματα), Ίνσταγκραμκαι YouTube. Μπορείτε να με βρείτε στο bloglovin’ και Κελάδημα, πολύ.

Και μην ξεχνάτε έναν από τους καλύτερους τρόπους για να με ακολουθήσετε κάνοντας εγγραφή στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο μου. Θα λάβετε μερικά απίθανα δωρεάν στη διαδικασία!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply