Τα καλύτερα βιβλία ροκ και ορυκτών για παιδιά

0

Τα πετρώματα και τα ορυκτά μπορούν να κάνουν μια συναρπαστική μελέτη μονάδας, αν και τα καλά βιβλία και οι πρακτικές δραστηριότητες είναι και τα δύο απαραίτητα. Έχω ήδη μοιραστεί πολλές πρακτικές δραστηριότητες, οπότε πρόκειται να μοιραστώ μερικά από τα αγαπημένα μου βιβλία με πέτρες και ορυκτά για παιδιά.

Αποκάλυψη: Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών (χωρίς κόστος για εσάς).

Απλώς επιλέξτε βιβλία με βάση την ηλικία του παιδιού σας και το τι πιστεύετε ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του παιδιού σας. Σας συνιστώ να ελέγξετε τη λειτουργία “Κοιτάξτε μέσα στο βιβλίο” στο Amazon και να διαβάσετε κριτικές εκεί. Ένα άλλο μέρος για να μάθετε για ένα βιβλίο είναι YouTube. Μπορείτε συνήθως να δείτε ολόκληρο το βιβλίο εκεί. Εάν ζείτε εκτός των ΗΠΑ, φροντίστε να το ελέγξετε Βιβλιοθήκη για εξαιρετικές τιμές και δωρεάν παράδοση σε όλο τον κόσμο.

Τα φιλικά προς το Montessori βιβλία χρησιμοποιούν φωτογραφίες ή ρεαλιστικές εικονογραφήσεις. Δεν έχουν ζώα που μιλάνε ή πολλή φαντασία. Αλλά πολλά βιβλία που έχουν φαντασία και ζώα που μιλάνε είναι υπέροχα βιβλία και μου αρέσει να τα μοιράζομαι με παιδιά που κατανοούν τη διαφορά μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Συνήθως έχω την πλειονότητα των βιβλίων φιλικών προς τον Μοντεσσόρι για ένα θέμα, αλλά συμπεριλαμβάνω μια ποικιλία βιβλίων που μπορεί να μην είναι βιβλία σε στυλ Μοντεσσόρι, αλλά είναι απλά πολύ διασκεδαστικά ή είναι κλασικά βιβλία που θεωρώ σημαντικό μέρος του πολιτιστικού γραμματισμού.

Αγαπημένα παιδικά βιβλία Rock και Mineral

Καλάθι παιδικών βιβλίων με Rocks Board Book και Beach Rocks

Καλάθι παιδικών βιβλίων με Rocks Board Book και Beach Rocks

ο Βράχοι Το βιβλίο του πίνακα συνιστάται για μωρά ηλικίας έως 3 ετών, αν και το περιεχόμενο είναι πολύ πιο προηγμένο από αυτό. Είναι το μόνο βιβλίο επιτραπέζιο φιλικό προς το Μοντεσσόρι που βρήκα για τους βράχους και έχει πολλά εύκολα κατανοητά γεγονότα. Μου αρέσει το βιβλίο που περιλαμβάνει μωρά και νήπια στη μελέτη μονάδας.

Πρόσθεσα μερικούς από τους αγαπημένους βράχους της παραλίας των μικρών εγγονιών μου σε ένα καλάθι βιβλίων με το Βράχοι βιβλίο του πίνακα. Συνιστώ να προσαρμόσετε τις λέξεις ώστε να ταιριάζουν στο μωρό, το νήπιο ή το μικρό παιδί προσχολικής ηλικίας. Μην ανησυχείτε για την ανάγνωση κάθε λέξης. Αυτό είναι ένα ωραίο βιβλίο για πολλές ηλικίες, αφού ένα μεγαλύτερο παιδί θα μάθει πολλά απλά διαβάζοντας αυτό σε ένα μικρότερο αδερφάκι!

Καλάθι και ράφια βιβλίων Montessori με δραστηριότητες με θέμα τον βράχο και τα ορυκτά

Καλάθι και ράφια βιβλίων Montessori με δραστηριότητες με θέμα τον βράχο και τα ορυκτά

Έχω πάντα διαθέσιμα σχετικά βιβλία σε μια ενότητα. Στο επάνω ράφι, έχω το National Geographic Kids Πετρώματα και Ορυκτά (Τα παιδικά βιβλία του National Geographic είναι πάντα μερικά από τα αγαπημένα μου.)

Σημείωση: Για μια μονάδα πετρωμάτων και ορυκτών, μου αρέσει επίσης το National Geographic Kids Ηφαίστεια βιβλίο και Τα πάντα Ηφαίστεια και Σεισμοί για τις όμορφες φωτογραφίες και τα ενδιαφέροντα στοιχεία τους. Είναι χρήσιμα για να διδάσκουν τα παιδιά για τους πυριγενείς βράχους.

Έχω και το υπέροχο Rocks Minerals & Gems Βιβλίο. Αυτό συνιστάται για ηλικίες 8-12, αλλά μου αρέσει να το έχω για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Οι φωτογραφίες είναι εκπληκτικές και το κείμενο μπορεί να προσαρμοστεί για διάφορες ηλικίες.

Στη δεξιά πλευρά του ραφιού ( βιβλίο στο α ξύλινη θήκη βιβλίων μαγειρικής), έχω DK Smithsonian Picturepedia (όμορφες φωτογραφίες και ένα υπέροχο βιβλίο αναφοράς για πολλές μονάδες!).

Βιβλίο A Rock Is Lively με Πυριγενή, Ιζηματογενή και Μεταμορφική Διαλογή Βράχων

Βιβλίο A Rock Is Lively με Πυριγενή, Ιζηματογενή και Μεταμορφική Διαλογή Βράχων

Στη μονάδα πετρωμάτων και ορυκτών, άλλαξα την προηγούμενη δραστηριότητα διαλογής βράχων. χρησιμοποίησα α δίσκος διαλογής να ταξινομήσει τα πετρώματα σε πυριγενή, ιζηματογενή και μεταμορφωμένα. Μου αρέσει να συμπεριλάβω ένα βιβλίο για ενδιαφέρον, όπως το όμορφο βιβλίο Το A Rock Is Lively. Αυτό το βιβλίο συνιστάται για παιδιά δημοτικού, αλλά μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί και για μικρότερα παιδιά. Λατρεύω όλη αυτή τη σειρά βιβλίων για τη φύση!

Καλάθι βιβλίων Montessori με βιβλία για μονάδα βράχων και ορυκτών

Καλάθι βιβλίων Montessori με βιβλία για μονάδα βράχων και ορυκτών

Έχω ένα καλάθι βιβλίων δίπλα στο ράφι με μια ποικιλία από βιβλία ροκ και ορυκτά φιλικά προς τη Μοντεσσόρι. Κοιτάξτε εδώ για περισσότερα μη μυθοπλαστικά βιβλία με πετρώματα και ορυκτά για να δείτε νέα βιβλία όταν εκδοθούν.

National Geographic Pocket Guide to Rocks and Minerals of North America είναι ο οδηγός τσέπης που χρησιμοποιούμε. Το βρίσκω σαφές και εύκολο στη χρήση.

Έχω μια παλαιότερη έκδοση του Let’s Go Rock Collecting από τη Roma Gans

από τότε που εκπαίδευσα τα παιδιά μου στο σπίτι. Το βιβλίο έχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες για ηλικίες 4-8 ετών.


My Book of Rocks and Minerals: Things to Find, Collection, and Treasure συνιστάται για ηλικίες 6-9 ετών. Αυτό είναι ένα άλλο βιβλίο που προτείνω για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Οι φωτογραφίες είναι πανέμορφες και οι πληροφορίες είναι εύκολα κατανοητές. Μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες για μικρότερα παιδιά.


Βράχοι, Απολιθώματα και Αιχμές Βελών είναι μέρος μιας σειράς βιβλίων με υπέροχες εικονογραφήσεις, ενδιαφέροντα γεγονότα και πρακτικές δραστηριότητες.

Πετρώματα και Ορυκτά του Torrey Maloof είναι άλλο ένα βιβλίο με καθαρές, κατατοπιστικές φωτογραφίες και κείμενο για ηλικίες 6-9 ετών.


Earthsteps: A Rock’s Journey Through Time είναι μια ιστορία του γεωλογικού ταξιδιού ενός βράχου στο χρόνο. Είναι ένας συναρπαστικός τρόπος να εστιάσετε στον γεωλογικό κύκλο. Αυτό το βιβλίο, όπως και τα άλλα εδώ που περιλαμβάνουν τη γεωλογική εποχή των βράχων, είναι κατάλληλο για οικογένειες που πιστεύουν στην εξέλιξη ή πιστεύουν ότι ο Θεός θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει τα πάντα μέσω της εξέλιξης.

Βιβλία Καλάθι Βιβλίων με Βράχους και Ορυκτά

Καλάθι βιβλίων με βιβλία Rock και Mineral

Έχω ένα άλλο καλάθι βιβλίων με κυρίως βιβλία μυθοπλασίας για μια μονάδα πετρωμάτων και ορυκτών.


αγαπώ Αν βρεις βράχο! Συνιστάται για ηλικίες 4-7 ετών, αλλά νομίζω ότι είναι τέλειο ακόμα και για ενήλικες. Είναι ένα καλλιτεχνικό βιβλίο με γεύση ενσυνειδητότητας. Έχει έναν ποιητικό, και όχι επιστημονικό, τρόπο ταξινόμησης των πετρωμάτων με όρους όπως το wishing rock, το resting rock ή το walking rock. Ένας πολύ καλός τρόπος για να εστιάσετε στη φύση.

επίσης αγαπώ If Rocks Could Sing: A Discovered Alphabet. Αυτό είναι ένα τόσο διασκεδαστικό, δημιουργικό βιβλίο! Αυτό είναι ένα άλλο βιβλίο σχεδιασμένο για ηλικίες 3-7 ετών που θα απολαύσουν ακόμη και οι ενήλικες. Έχει ένα μείγμα κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων, αν και κάθε γράμμα είναι ένας βράχος! Και κάθε βράχος εικονογραφείται από έναν ή περισσότερους βράχους που απεικονίζουν την αλφαβητική λέξη. Για παράδειγμα, το “y είναι για χασμουρητό” απεικονίζεται από έναν βράχο που μοιάζει σαν να χασμουριέται. Οι λέξεις για κάθε γράμμα ξεκινούν στην πραγματικότητα με έναν φωνητικό ήχο, εκτός από το “o είναι για ουχ”. Αυτό είναι άλλο ένα βιβλίο που θα δώσει τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες έναν νέο τρόπο να δουν τους βράχους!

Το μαγικό σχολικό λεωφορείο μέσα στη γη προφανώς δεν είναι ένα βιβλίο σε στυλ Μοντεσσόρι, αλλά είναι τόσο διασκεδαστικό! Συνιστάται για ηλικίες 4-8 ετών. Τα παιδιά μου λάτρεψαν τα βιβλία Magic School Bus μεγαλώνοντας και τώρα τα λατρεύει και η 5½ χρονών εγγονή μου!

Πώς να σκάψετε μια τρύπα στην άλλη άκρη του κόσμου είναι ένας τόσο διασκεδαστικός τρόπος για να μάθετε τι υπάρχει κάτω από την επιφάνεια της γης! Είναι ένα από τα βιβλία που κράτησα όταν εκπαίδευσα τα παιδιά μου στο σπίτι. Είναι η ιστορία ενός παιδιού που φαντάζεται να κάνει ένα ταξίδι 8.000 μιλίων στη γη. Συνιστάται για ηλικίες 4-8 ετών.

RhOda’s Rock Hunt είναι ένα βιβλίο φιλικό προς τους Μοντεσσόρι για ένα κορίτσι που πηγαίνει για κάμπινγκ με τη θεία και τον θείο της και για κυνήγι βράχου στην πορεία. Είναι μια διασκεδαστική ιστορία για τις χαρές του κυνηγιού βράχου. Προτείνεται για ηλικίες 3-7 ετών.

Πηγή περιοχής ειρήνης/συνειδητότητας με χρήση βράχων

Μια χούφτα ησυχία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Το βιβλίο προτείνεται για ηλικίες 4+. Μερικές φορές, έχω συμπεριλάβει εμπνευσμένες πέτρες και θήκη με κορδόνια περίσφιξης από το Montessori Services με το βιβλίο. Η Zoey λατρεύει αυτό το πουγκί και τις πέτρες. Μερικές φορές, είχα μια μεγαλύτερη τσάντα με κορδόνια περίσφιξης με μεγαλύτερους γυαλισμένους βράχους για να ταιριάζει στα θέματα διαλογισμού του βιβλίου με λουλούδια. βουνό; ήρεμη, καθαρή λίμνη. και μεγάλος γαλάζιος ουρανός. Το βιβλίο έχει επίσης οδηγίες για να φτιάξετε τη δική σας τσάντα με κορδόνια και να βρείτε ειδικές πέτρες διαλογισμού.

Αγαπημένα χριστιανικά παιδικά βιβλία χρησιμοποιώντας βράχους

A Savior Is Born: Rocks Tell the Story of Christmas είναι ένα όμορφο

βιβλίο με τη χριστουγεννιάτικη ιστορία που αφηγείται μέσα από συνθέσεις βράχων. Αυτό είναι τέλειο για να εμπνεύσει τα παιδιά να δημιουργήσουν τις δικές τους εκδοχές με πέτρες και δίνει τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες έναν μοναδικό τρόπο να δουν τα βράχια. Συνιστάται για ηλικίες 4-8, αλλά μου αρέσει για μια μεγάλη ποικιλία ηλικιών!


He is Risen: Rocks Tell the Story of Easter είναι από την ίδια σειρά. Τι υπέροχη προσθήκη σε Πασχαλινές δραστηριότητες Godly Play με βάση το Μοντεσσόρι! Συνιστάται για ηλικίες 4-8 ετών, το βλέπω ως ένα άλλο βιβλίο για οποιαδήποτε ηλικία.

Αισθητώς Λείπει από τα Αγαπημένα μου

Ricky, ο βράχος που δεν μπορούσε να κυλήσει είναι ένα πολύ δημοφιλές βιβλίο, αλλά δεν το έχω συμπεριλάβει στα αγαπημένα μου βιβλία. Γιατί; Γιατί έχω ανάμεικτα συναισθήματα για το μήνυμα του βιβλίου. Μου αρέσουν οι ιδέες της φιλίας και της επιμονής. Αλλά δεν μου αρέσει που ο Ρίκι ένιωθε ότι έπρεπε να είναι όπως όλοι οι άλλοι για να είναι ευτυχισμένος και αποδεκτός. Προτιμώ τα βιβλία για την ένταξη όπου ο κύριος χαρακτήρας περιλαμβάνεται και νιώθει αποδεκτός όσο διαφορετικός κι αν είναι.

Περισσότεροι πόροι βράχου και ορυκτών

Δωρεάν εκτυπώσιμα πετρώματα και ορυκτά και δραστηριότητες με πετρώματα και ορυκτά εμπνευσμένα από το Μοντεσσόρι

ΠΑΚΕΤΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ MONTESSORI – ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ

Πακέτο πετρωμάτων και ορυκτών εμπνευσμένο από το Μοντεσσόρι

Πακέτο βράχων και ορυκτών εμπνευσμένο από το Montessori για κάρτες και μετρητές DIY, Αντιστοίχιση αριθμών ή γραμμάτων, Καλάθι αριθμών ή γραμμάτων, Εργασία με ράβδους σφαιριδίων, μαθηματικές πράξεις, Δίσκος γραφής αλατιού/άμμου αριθμών ή γραμμάτων, ιχνηλάτηση γραμμάτων, κινούμενο αλφάβητο DIY και Δημιουργική Γραφή (δωρεάν συνδρομητής, έτσι απλά εγγραφείτε στο email μου για να λάβετε τον σύνδεσμο και τον κωδικό πρόσβασης – ή ελέγξτε τα εισερχόμενά σας εάν είστε ήδη συνδρομητής).

Μη χάσετε τα θεματικά μηνιαία πακέτα μας! Θα λάβετε τον σύνδεσμο και τον κωδικό πρόσβασης για τη βιβλιοθήκη συνδρομητών Living Montessori Now με το τρέχον πακέτο και όλα τα προηγούμενα μηνιαία πακέτα, εάν εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο Living Montessori Now!

Καλή ανάγνωση! 🙂

Deb - Υπογραφή
Μοντεσσόρι στο σπίτι ή στο σχολείο - Πώς να διδάξετε τη χάρη και την ευγένεια eBookΜάθετε περισσότερα για το eBook μου Μοντεσσόρι στο σπίτι ή στο σχολείο: Πώς να. Διδάξτε τη Χάρη και την Ευγένεια!

ο Μοντεσσόρι στο σπίτι! eBook και Μοντεσσόρι στο σπίτι! Το eBook and Materials Bundle είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ πόροι! Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτούς εδώ. Αγοράστε τα στο Κατάστημα Living Montessori Now.

Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε το Living Montessori Now, καλώς ήρθατε! Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ελάτε μαζί μας στο δικό μας Σελίδα στο Facebook Living Montessori Now όπου θα βρείτε ένα δωρεάν εκτυπώσιμο της ημέρας και πολλή έμπνευση και ιδέες για ανατροφή και διδασκαλία! Και σε παρακαλώ ακολουθήστε με Pinterest (πολλοί πίνακες Montessori, διακοπών και σχετικοί με θέματα), Ίνσταγκραμκαι YouTube. Μπορείτε να με βρείτε στο bloglovin’ και Κελάδημα, πολύ.

Και μην ξεχνάτε έναν από τους καλύτερους τρόπους για να με ακολουθήσετε με την εγγραφή σας στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο μου. Θα λάβετε μερικά απίθανα δωρεάν στη διαδικασία!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply