Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

10
Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Ψάχνετε να αγοράσετε μια σανίδα κουπί; Ίσως αναρωτιέστε αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια φουσκωτή ή σκληρή σανίδα (γνωστή και ως άκαμπτη σανίδα). Και τα δύο έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου σανίδας κουπί, ώστε να μπορείτε να πάρετε την καλύτερη απόφαση για τις ανάγκες σας!

Θεωρήσεις Key Paddle Board

Φορητότητα

Πιθανώς το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους περισσότερους ανθρώπους είναι η φορητότητα. Οι σκληρές σανίδες κουπιών είναι προφανώς πολύ πιο δύσκολο να μεταφερθούν καθώς δεν μπορούν να ξεφουσκωθούν και να μεταφερθούν σε τσάντα. Εάν δεν έχετε αυτοκίνητο ή άλλο μέσο μεταφοράς που να μπορεί να φιλοξενήσει ένα μεγάλο, δυσκίνητο αντικείμενο, τότε μια φουσκωτή σανίδα κουπί είναι πιθανώς ο καλύτερος τρόπος.

Από την άλλη πλευρά, οι φουσκωτές σανίδες κουπιών είναι πολύ πιο βολικές στη μεταφορά, καθώς μπορούν να ξεφουσκωθούν και να αποθηκευτούν σε μια τσάντα. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για άτομα που έχουν περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο ή χρειάζονται να ταξιδέψουν με τη σανίδα. Επιπλέον, οι φουσκωτές σανίδες μπορούν να συνοδεύονται από σακίδια ή συσκευές μεταφοράς, ώστε να μπορείτε να τις μεταφέρετε σε μέρη που δεν θα μπορούσατε να φτάσετε με μια σκληρή σανίδα, όπως μια αλπική λίμνη που απαιτεί πεζοπορία.

Και τα δύο μπορούν να μεταφερθούν σε αεροπλάνα, αλλά ένα φουσκωτό θα σας κοστίσει μια κανονική παραδοτέα τσάντα, ενώ μια σκληρή σανίδα μπορεί είτε να μην γίνει αποδεκτή από ορισμένες αεροπορικές εταιρείες είτε θα έχει πολύ μεγάλες χρεώσεις αποσκευών που θα πρέπει να ελέγξετε με την αεροπορική εταιρεία για . Οι σκληρές σανίδες μπορούν επίσης να καταστραφούν πολύ πιο εύκολα στα αεροπλάνα.

Απόδοση και Σταθερότητα

Οι σκληρές σανίδες κουπιών είναι καλύτερες για συγκεκριμένες επιδόσεις, καθώς δεν επηρεάζονται τόσο από τις συνθήκες ανέμου και νερού. Σε συνθήκες όπου οι αναβάτες πρέπει να διασχίσουν τα κύματα ή να ταξιδέψουν μεγάλες αποστάσεις, οι άκαμπτες σανίδες τείνουν να έχουν καλύτερη απόδοση.

Ωστόσο, οι φουσκωτές σανίδες κουπιών έχουν προχωρήσει πολύ και τώρα προσφέρουν πολύ καλύτερη απόδοση από ό,τι στο παρελθόν. Επιπλέον, οι φουσκωτές σανίδες κουπιών είναι συχνά πιο σταθερές από τις σκληρές σανίδες, γεγονός που τις καθιστά καλύτερη επιλογή για αρχάριους ή όσους θέλουν να κάνουν γιόγκα ή άλλες δραστηριότητες στη σανίδα. Επειδή οι φουσκωτές σανίδες κουπιών μπορεί να είναι πιο φαρδιές χωρίς να θυσιάζει το βάρος, πολλά από τα μοντέλα είναι στην πραγματικότητα αρκετά σταθερά σε σύγκριση με τις άκαμπτες σανίδες.

Ο λεπτότερος και ομαλός σχεδιασμός των σκληρών σανίδων σημαίνει ότι κόβουν το νερό, τον άνεμο και τα κύματα πιο αποτελεσματικά.

Οι σκληρές σανίδες του ίδιου μεγέθους με τις φουσκωτές σανίδες τείνουν να είναι:

 • Γρηγορότερα
 • Πιο ευέλικτο
 • Ικανό να κόβει κύματα με λιγότερη τριβή
 • Λιγότερο σταθερό
 • Καλύτερα για σερφ

Αποθήκευση

Οι άκαμπτες σανίδες απαιτούν ένα μεγάλο χώρο στο εσωτερικό για αποθήκευση, καθώς πολλοί μπορεί να μην έχουν τη χωρητικότητα. Οι φουσκωτές σανίδες, από την άλλη, μπορούν να αποθηκευτούν σε μια ντουλάπα ή ακόμα και κάτω από ένα κρεβάτι όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Αντοχή

Οι φουσκωτές σανίδες κουπιών είναι πιο ανθεκτικές με λίγες εξαιρέσεις. Μια πτώση σε ένα βράχο ή το χτύπημα σε έναν βράχο ή άμμο συχνά οδηγεί σε μηδενική ζημιά. Αν το κάνετε αυτό με μια ινοσανίδα μπορεί να προκληθεί ζημιά που πρέπει να επισκευαστεί. Τα φουσκωτά είναι σίγουρα πιο επιεικής για χρήση εξαιτίας αυτού.

Ωστόσο, εάν παρουσιαστεί ένα σημαντικό πρόβλημα σε ένα φουσκωτό, όπως ένα τρύπημα, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διορθωθεί από μια σκληρή σανίδα. Είναι πολύ απλό να διορθώσετε ρωγμές και τσιπς από μια σκληρή σανίδα.

Υπερωρίες, η ζημιά από τον ήλιο μπορεί να επηρεάσει τόσο τις σκληρές σανίδες όσο και τις φουσκωτές σανίδες. Αυτή η ζημιά μπορεί να υποβαθμίσει την εμφάνιση μιας σκληρής σανίδας, αλλά συχνά όχι την απόδοση. Μια φουσκωτή σανίδα μπορεί να έχει ραφές ή κόλλα που θα καταστραφεί και θα μπορούσε να υποβαθμίσει την απόδοση της σανίδας με την πάροδο του χρόνου. Με αυτά τα λόγια, η σωστή αποθήκευση και συντήρηση και των δύο τύπων σανίδων οδηγεί σε αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής.

Για παράδειγμα, το να βεβαιωθείτε ότι το φουσκωτό σας είναι στεγνό και χωρίς άμμο πριν το διπλώσετε και το τοποθετήσετε σε μια ντουλάπα, μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής του.

Στο τέλος μιας ημέρας, οι φουσκωτές σανίδες τείνουν να είναι λίγο πιο επιεικές, αλλά η καταστροφική ζημιά, όπως ένα τρύπημα ή σκίσιμο είναι πιο πιθανή σε ένα φουσκωτό SUP.

Κόστος

Οι φουσκωτές σανίδες κουπιών έχουν πιο οικονομικές επιλογές. Σήμερα, υπάρχουν κατασκευαστές φουσκωτών που κατασκευάζουν αρκετά ακριβές σανίδες που έχουν απίστευτη απόδοση και δυνατότητα συσκευασίας επίσης. Επομένως, στο υψηλό άκρο κάθε τύπου σανίδας κωπηλασίας, μπορείτε να βρείτε τόσο σκληρές όσο και φουσκωτές σανίδες στο ίδιο εύρος τιμών. Συνολικά, η μέση φουσκωτή σανίδα θα είναι λιγότερο ακριβή από τη μέση άκαμπτη σανίδα, αλλά μια λιγότερο ακριβή φουσκωτή σανίδα θα θυσιάσει την απόδοση, τα χαρακτηριστικά ή την αντοχή.

Γράφημα κόστους:

Φουσκωτό SUP: Low End – 300-500 $, Μεσαία κατηγορία: $500-$750, High End: $750-$1400

Άκαμπτο SUP: Χαμηλό τέλος – 500-750 $, Μεσαία κατηγορία: 750-1.000 $, Υψηλή κατηγορία: 1.000 $ – 1800 $

Σημείωση: Συνιστούμε να μείνετε μακριά από το χαμηλό επίπεδο και των δύο στυλ SUP για λόγους ανθεκτικότητας και απόδοσης.

Ανεση

Οι φουσκωτές σανίδες κουπιών έχουν συχνά επένδυση για τους χρήστες που τους κάνει πιο άνετους να στέκονται, να κάθονται ή να γονατίζουν σε σύγκριση με τις σκληρές σανίδες. Θα βρείτε νέα κουπιά που δεν είναι συνηθισμένα σε σκληρή σανίδα και μπορεί να κουράζονται πιο εύκολα στα πόδια. Επομένως, οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι φουσκωτές σανίδες κουπιών είναι πιο άνετες στην οδήγηση.

Φουσκωτές έναντι σκληρών σανίδων κουπιών

Για να συνοψίσουμε τα παραπάνω οφέλη σε καθένα από αυτά, ακολουθεί μια γρήγορη λίστα που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις βασικές διαφορές:

Πλεονεκτήματα των φουσκωτών SUP

 • Καλύτερη σταθερότητα
 • Καλύτερη φορητότητα και μεταφορά
 • Καλύτερη αντοχή
 • Πιο άνετο στην οδήγηση
 • Ευκολότερη αποθήκευση

Οφέλη από σκληρά SUP

 • Καλύτερη απόδοση ταχύτητας
 • Καλύτερη απόδοση σε υψηλό άνεμο
 • Καλύτερη απόδοση στα κύματα
 • Καλύτερη απόδοση κατά το σερφ
 • Πιο εύκολο να ρυθμιστεί και να μπει στο νερό (δεν χρειάζεται ανατίναξη)

Ποιος τύπος σανίδας κουπιών είναι καλύτερος για εσάς;

Ο τύπος σανίδας κουπιών που είναι καλύτερος για εσάς θα εξαρτηθεί από τις ατομικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Αν ψάχνετε για μια σταθερή, άνετη και ανθεκτική σανίδα κουπιών που να είναι εύκολη στη μεταφορά και αποθήκευση, τότε ένα φουσκωτό SUP θα ήταν η καλύτερη επιλογή για εσάς. Ωστόσο, εάν ψάχνετε για μια σανίδα κουπιών που να αποδίδει καλύτερα σε δύσκολες συνθήκες και δεν χρειάζεστε εύκολη μεταφορά ή αποθήκευση, τότε ένα σκληρό SUP θα ήταν το καλύτερο.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το είδος της σανίδας κουπιών να αγοράσετε, οι φουσκωτές σανίδες κουπιών είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή επειδή προσφέρουν έναν εξαιρετικό συνδυασμό σταθερότητας, άνεσης, ανθεκτικότητας και φορητότητας. Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σας, υπάρχει μια φουσκωτή σανίδα κουπιών εκεί έξω που θα σας ταιριάζει απόλυτα!

Συχνές Ερωτήσεις

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που πιστεύαμε ότι θα βοηθούσαμε να απαντήσουμε σχετικά με το iSUPS και το SUPS εδώ:

Πόσο διαρκούν οι φουσκωτές σανίδες κουπιών;

Αυτή η ερώτηση εξαρτάται από το πόσο καλά φροντίζετε τη σανίδα σας. Πάντα στεγνώνετε τη σανίδα σας, αφαιρείτε την άμμο και μην την αφήνετε να κάθεστε στον ήλιο. Οι σανίδες διαρκούν συχνά έως και 10 χρόνια και ακόμη περισσότερο εάν φροντίζονται σωστά. Κάθε κατασκευαστής θα δώσει τις βέλτιστες πρακτικές για τη συντήρηση των σανίδων σας.

Σε τι PSI (λίβρες ανά τετραγωνική ίντσα) πρέπει να φουσκώσω το Paddle Board μου;

Αυτό εξαρτάται από το διοικητικό συμβούλιο. Οι περισσότερες πλακέτες φουσκώνουν μεταξύ 10-15 PSI, αλλά θα πρέπει πάντα να ελέγχετε τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του SUP σας.

Οι φουσκωτές σανίδες κουπιών είναι πιο σταθερές;

Γενικά ναι. Τα iSUPS κατασκευάζονται συχνά πιο φαρδιά από τα σκληρά, καθιστώντας τα λίγο πιο σταθερά και ευκολότερα για αρχάριους.

Μπορώ να διατηρήσω το φουσκωτό μου SUP φουσκωμένο;

Ναι, τα περισσότερα iSUP μπορούν να διατηρηθούν φουσκωμένα. Λάβετε υπόψη ότι οι αλλαγές θερμοκρασίας μπορεί να σας κάνουν να χρειαστεί να φουσκώσετε ή να ξεφουσκώσετε την πλακέτα.

Μαξ Ντε Μαρέ

Ο Max DesMarais είναι ο ιδρυτής του Hiking & Fishing. Έχει πάθος για την ύπαιθρο και κάνει την υπαίθρια εκπαίδευση και περιπέτεια πιο προσιτή. Ο Max είναι δημοσιευμένος συγγραφέας για διάφορους ιστοτόπους εξωτερικού χώρου και μάρκετινγκ. Είναι έμπειρος πεζοπόρος, ταξιδιώτης, fly fisherman, trail runner και περνά τον ελεύθερο χρόνο του στην ύπαιθρο. Αυτές οι περιπέτειες του επιτρέπουν να δοκιμάσει τον εξοπλισμό, να μάθει νέες δεξιότητες και να βιώσει νέα μέρη ώστε να μπορεί να εκπαιδεύσει άλλους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτόν εδώ: πεζοπορία και ψάρεμα/σχετικά

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply