Τι πρέπει να ξέρετε για την πεζοπορία στην ερημιά

3
Τι πρέπει να ξέρετε για την πεζοπορία στην ερημιά

Η πεζοπορία στην έρημο είναι μια περιπέτεια

Η πεζοπορία στην έρημο μπορεί να είναι ταυτόχρονα τρομακτική και συναρπαστική. Όταν ταξιδεύετε στον κόσμο, υπάρχουν πολλά νέα θαύματα και πολύτιμοι λίθοι που μπορεί να μην ζήσετε ποτέ στη ζωή σας μέχρι να αποφασίσετε να βγείτε στην έρημο.

Μερικές φορές… μπορεί να μην ξέρετε ποτέ τι μπορεί να συναντήσετε μέχρι να προσπαθήσετε. Η πεζοπορία είναι μια περιπέτεια, μια αρετή και μια ελευθερία που μπορείς να ζήσεις μόνο ζωντανά και από κοντά.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν κάνετε πεζοπορία στην έρημο.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

1) Μάθετε τι να κάνετε όταν συναντάτε άγρια ​​ζώα

Είσαι έξω στην άγρια ​​φύση! Αργά ή γρήγορα, είναι βέβαιο ότι θα συναντήσετε την άγρια ​​ζωή. Είσαι τώρα μέσα δικα τους φυσικός βιότοπος άλλωστε. Έχοντας κάποιες γνώσεις για το τι πρέπει να κάνετε και εάν εξασκείτε τη βασική ασφάλεια των μονοπατιών, μπορείτε να φοβάστε λιγότερο και να επικεντρωθείτε στην απόλαυση της φύσης γύρω σας. Ως γενικός εμπειρικός κανόνας, είναι πάντα έξυπνο να ερευνάτε πού πηγαίνετε και τι είδος άγριας ζωής μπορεί να βρείτε, ώστε να είστε προετοιμασμένοι.

Για παράδειγμα, εάν κάνετε πεζοπορία ή κατασκήνωση στη χώρα των αρκούδων, είναι σημαντικό να πακετάρετε οτιδήποτε μυρίζει (αρώματα, καλλυντικά, λοσιόν, φαγητό). Εάν κάνετε κάμπινγκ με αυτοκίνητο ή πεζοπορία σε μια δημοφιλή περιοχή, μερικές φορές θα υπάρχουν ντουλάπια αρκούδων για τη χρήση σας, αλλά θα χρειαστεί να κάνετε κάποια έρευνα για να το μάθετε. Εάν δεν υπάρχουν, αξίζει τον κόπο να επενδύσετε σε ένα κάνιστρο αρκούδας ή τσάντα αρκούδας πριν την ώρα του.

Και, αν συναντήσετε ένα άγριο ζώο, είτε είναι αρκούδα, λιοντάρι του βουνού ή κροταλίας, ξέρετε τι να κάνετε. Είναι σημαντικό να μην πανικοβάλλεστε, να μην γυρίζετε ποτέ την πλάτη σας και να αντιδράτε κατάλληλα ανάλογα με τον τύπο του ζώου που πρόκειται.

2) Να προσέχετε τα δηλητηριώδη φυτά και τα έντομα

Δηλητηριώδης κισσός

Ενώ τα περισσότερα σχέδια και έντομα είναι ακίνδυνα, υπάρχουν μερικά που είναι… λιγότερο φιλικά, για να το θέσω ευγενικά. Ως αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να λαμβάνετε επιπλέον προφυλάξεις όταν βρίσκεστε έξω στη φύση. Μάθετε πώς μοιάζουν τα κοινά δηλητηριώδη φυτά, όπως ο δηλητηριώδης κισσός, η δηλητηριώδης βελανιδιά και το σουμάκ, ώστε να μπορείτε να τα αποφύγετε όταν τα βλέπετε. Εάν είναι δυνατόν, φορέστε πιο μακρύ παντελόνι και κάλτσες για να προστατέψετε τα πόδια σας από το βούρτσισμα ενάντια σε ευερέθιστα φυτά. Τέλος, αν ταξιδεύετε σε μια περιοχή που γνωρίζετε ότι είναι αμαξάκι, ειδικά όπου θα βρίσκεστε κοντά σε ένα ακίνητο νερό, φέρτε εντομοαπωθητικό για να αποφύγετε τα κουνούπια. Για ακόμη πιο βαριά απωθητικό σφαλμάτων, δοκιμάστε να ψεκάσετε τα ρούχα και τον εξοπλισμό σας Περμεθρίνη νωρίτερα (αποτελεσματικό ενάντια στα τσιμπούρια, τα ακάρεα και τις αράχνες που εξαπλώνουν ασθένειες).

3) Διαβάστε τα σημάδια

Πλάτος πινακίδας διαδρομής=

Μερικοί αρχάριοι μπορεί να κάνουν παρακάμψεις στο μονοπάτι και να μην ακολουθήσουν τα ίδια κοινά μονοπάτια που χρησιμοποιούν άλλοι. Αυτό όχι μόνο μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις όπου οι πεζοπόροι χάνονται ή πατούν σε ασταθές έδαφος, αλλά μπορεί επίσης να είναι επιβλαβές για το περιβάλλον που έχετε βγει για να απολαύσετε. Φροντίστε να διαβάζετε πάντα τις πινακίδες και να χρησιμοποιείτε την κοινή λογική όταν κάνετε πεζοπορία!

4) Προσέξτε το βήμα σας

Ραγισμένο στην επιφάνεια της Γης

Προσέξτε το βήμα σας, καθώς η πεζοπορία σας πιθανότατα θα σας οδηγήσει σε απότομες αναβάσεις, ρωγμές και βραχώδες έδαφος. Περπατάτε με προσοχή κάθε φορά που ανεβαίνετε απότομους λόφους και οπισθοχωρείτε, καθώς υπάρχει πάντα πιθανότητα να γλιστρήσετε και να πέσετε. Θυμηθείτε να παρακολουθείτε πάντα πού πηγαίνετε και να διαβάζετε τις πινακίδες.

5) Όταν είναι δυνατόν, κάντε πεζοπορία και βγείτε έξω ως ομάδα

Πεζοπορία με τους φίλους/αγαπημένα σας πρόσωπα

Είναι καλύτερα να είσαι σε μια παρέα παρά να είσαι μόνος. Θυμηθείτε να μένετε πάντα σαν ομάδα και να απολαμβάνετε το τοπίο μαζί όταν κάνετε πεζοπορία. Υπάρχουν πολλά φοβερά πράγματα στη ζωή που είναι καλύτερα όταν τα μοιράζεσαι με την οικογένεια και τους φίλους. Η πεζοπορία είναι μόνο ένα από αυτά!

Τούτου λεχθέντος, εάν σκοπεύετε να κάνετε πεζοπορία μόνοι σας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις, όπως να ενημερώσετε κάποιον πού πηγαίνετε και πότε σκοπεύετε να επιστρέψετε. Εάν μπορείτε, παραμείνετε σε κατοικημένα μονοπάτια όπου μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια εάν χρειαστεί. Αυτά τα μικρά μέτρα μπορούν να συμβάλουν πολύ στη διασφάλιση της ασφάλειας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply