Χάρτης, περιγραφές, εικόνες και άλλα

4
Χάρτης, περιγραφές, εικόνες και άλλα

Το όρος Monadnock είναι ένα βουνό 3.165 ποδιών που βρίσκεται στο Νιου Χάμσαϊρ. Είναι η υψηλότερη κορυφή στο νότιο Νιου Χάμσαϊρ και επίσης το υψηλότερο σημείο στην κομητεία Cheshire. Το όρος Monadnock κατατάσσεται ως ένα από τα πιο πεζοπορημένα βουνά στον κόσμο.

Γρήγορη πλοήγηση:
Στατιστικά πεζοπορίας | Χάρτης διαδρομής | Επιλογές μονοπατιού | Κατασκήνωση | Στάθμευση & Οδηγίες

Ανύψωση: 3.165 πόδια (964,69 μέτρα)
Υψομετρικό κέρδος: 1.748 πόδια (532,79 μέτρα)
Απόσταση: 3,8 μίλια μετ’ επιστροφής (6,12 χλμ.)
Διάρκεια (χρόνος βιβλίου): 3-4 ώρες
Δυσκολία: Μέτριος

Χρειάζεται να γνωρίζετε πληροφορίες:

Χάρτης διαδρομής

Εδώ είναι ένας πλήρης χάρτης μονοπατιών του Monadnock State Park που περιλαμβάνει καθένα από τα μονοπάτια προς την κορυφή: Κάντε κλικ εδώ για πλήρη οθόνη χάρτη διαδρομής.

Μονοπάτια

Έχουμε παραθέσει μερικές από τις επιλογές μονοπατιών μέχρι το Monadnock παρακάτω. Ρίξτε μια καλή ματιά στον παραπάνω χάρτη για να αποφασίσετε το καλύτερο μονοπάτι που θα ακολουθήσετε. Θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν πολλές τοποθεσίες εκκίνησης και αρκετές διαδρομές από την κύρια τοποθεσία εκκίνησης στα κεντρικά γραφεία του State Park. Για να σας βοηθήσει να επιλέξετε μονοπάτια, το κρατικό πάρκο δημιούργησε μια χρήσιμη εικόνα που βρίσκεται παρακάτω. Συνιστώμενες διαδρομές για αρχάριους είναι η White Dot/White Cross ή το Old Halfway House Trail / White Arrow Trail, καθώς αυτές είναι οι ευκολότερες επιλογές για την κορυφή.

White Dot Trail – 3,8 μίλια μετ’ επιστροφής

Υπάρχουν πολλά μονοπάτια που φτάνουν στην κορυφή Mount Monadnock. Το μονοπάτι White Dot είναι η πιο δημοφιλής διαδρομή για να φτάσετε στην κορυφή. Ξεκινήστε την πεζοπορία σας στα κεντρικά γραφεία του Monadnock State Park. Περίπου 0,6 μίλια μέσα, θα υπάρχει μια διασταύρωση με το μονοπάτι White Cross, συνεχίστε κατά μήκος του μονοπατιού White Dot μέχρι να φτάσετε σε μια πινακίδα “στα μισά του δρόμου”, που δείχνει ότι έχετε κάνει το 1/2 της διαδρομής προς την κορυφή. Το μονοπάτι αρχίζει να ανηφορίζει και να γίνεται βραχώδες για λίγο. Η White Dot περνά το Smith Connecter στο 1,5 μίλι και μετά ενώνεται με το White Cross Trail στο 1,6 μίλι. Ακριβώς μετά τη διασταύρωση White Cross, η White Dot πέφτει πίσω στη γραμμή των δέντρων και, στη συνέχεια, ανεβαίνει απότομα μέχρι να φτάσει στην εκτεθειμένη κορυφή του όρους Monadnock. Για να κατεβείτε, υπάρχει ένας βράχος με ζωγραφισμένο το “to State Park Headquarters” για να δείξει ποια κατεύθυνση πρέπει να πάτε. Ακολουθήστε το μονοπάτι για περίπου 1,9 μίλια μέχρι να φτάσετε στην έδρα του State Park από όπου ξεκινήσατε.

Χάρτης διαδρομής White Dot

Χάρτης μονοπατιού Mount Monadnock

Εναλλακτικές διαδρομές

Μονοπάτι Λευκού Σταυρού

Ο Λευκός Σταυρός λέγεται ότι είναι λιγότερο απότομος σε σημεία από τη Λευκή Κουκκίδα. Και τα δύο μονοπάτια είναι πολύ βραχώδη. Το White CrossTrail σημειώνεται με λευκές φλόγες σε σχήμα σταυρού κατά μήκος του βραχώδους μονοπατιού. Ξεκινήστε την πεζοπορία σας στο μονοπάτι White Dot περίπου 0,6 μίλι από τα κεντρικά γραφεία. Ακολουθήστε το μονοπάτι του Λευκού Σταυρού, περνώντας από μερικές πηγές νερού, σκαρφαλώνοντας μέτρια μέσα από το δάσος σε βραχώδες μονοπάτι. Συνεχίστε μέχρι να φτάσετε στη διασταύρωση Smith Connecter στο 1,6 μίλι και, στη συνέχεια, ο Λευκός Σταυρός ενώνεται με το μονοπάτι White Dot μέχρι να φτάσετε στην κορυφή του όρους Monadnock στα 1,7 μίλια. Για να κατεβείτε από την κορυφή, αναζητήστε τα γραφεία “στο Κρατικό Πάρκο” ζωγραφισμένα σε βράχο και ακολουθήστε τις White Dots μέχρι τη διασταύρωση White Cross. Είναι περίπου 2 μίλια πεζοπορίας μέχρι να φτάσετε στον πυθμένα όπου ξεκινήσατε.

Υψομετρικό κέρδος: 1.742 πόδια (530,96 μέτρα)
Απόσταση: 3,8 μίλια μετ’ επιστροφής (6,12 χλμ.)
Διάρκεια (χρόνος βιβλίου): 3-4 ώρες
Δυσκολία: Μέτριος

Χάρτης μονοπατιού Mount Monadnock White Cross

Ίχνος Λευκού Βέλους

Υψομετρικό κέρδος: 1.627 πόδια (495,91 μέτρα)
Απόσταση: 4,3 μίλια μετ’ επιστροφής (6,92 χλμ.)
Διάρκεια (χρόνος βιβλίου): 4 ώρες
Δυσκολία: Μέτριος

Χάρτης μονοπατιού Mount Monadnock White Arrow

Πεζοπορία το χειμώνα

Το όρος Monadnock είναι ένα βουνό που πεζοπορείται όλο το χρόνο. Αν και η κορυφή είναι κάτω από 4.000 πόδια, γένη? πρέπει να λαμβάνονται προφυλάξεις. Το μονοπάτι είναι πολύ βραχώδες και τα κραμπόν και/ή οι μικροακίδες θα είναι απαραίτητα σε συνθήκες παγωμένου και χιονιού. Να είστε πάντα προετοιμασμένοι εκ των προτέρων.

Επιλογές κατασκήνωσης και διανυκτέρευσης πεζοπορίας

Το Monadnock State Park έχει ορίσει χώρους κατασκήνωσης και σκηνές εντός του κρατικού πάρκου. Καλέστε εκ των προτέρων για κράτηση. Θα ισχύουν χρεώσεις. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις επιλογές κάμπινγκ εδώ: https://www.nhstateparks.org/visit/state-parks/monadnock-state-park

Στάθμευση

Για το μονοπάτι White Dot, ο χώρος στάθμευσης βρίσκεται σε έναν μικρό παράδρομο έξω από την Poole Road κοντά στο τέλος του Poole Road στην αριστερή πλευρά. Η κύρια είσοδος στο κρατικό πάρκο (τα μονοπάτια της λευκής κηλίδας, ο λευκός σταυρός, η σύνδεση καταρράκτη) είναι ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης. Η είσοδος είναι 3,00 $ ανά άτομο άνω των 12 ετών.

Κατευθύνσεις

Για να φτάσετε στο χώρο στάθμευσης White Dot Trail (Κρατικό Πάρκο Monadnock)

Σε ένα GPS, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση 116 Poole Road, Jaffrey, New Hampshire για Monadnock State Park. Από τη Route 124 West Turnpike Road και, στη συνέχεια, στρίψτε απότομη δεξιά στην οδό του Δουβλίνου. Συνεχίστε στο δρόμο για περίπου 1,3 μίλια και στρίψτε αριστερά στην οδό Poole.

Πρόγνωση καιρού

Troy, NH

Διανυκτέρευση

Αποσπασματική ομίχλη πριν από τις 4 το πρωί. Μερική συννεφιά, με χαμηλή περίπου 32. Δυτικός άνεμος περίπου 5 mph.

Κυριακή

Πιθανότητα βροχών μετά το μεσημέρι. Μερικώς ηλιοφάνεια, με υψηλή θερμοκρασία κοντά στα 43. Βορειοδυτικός άνεμος 10 με 15 mph, με ριπές έως και 25 mph. Η πιθανότητα βροχόπτωσης είναι 30%. Οι νέες βροχοπτώσεις είναι πιθανές λιγότερο από το ένα δέκατο της ίντσας.

ΚΥΡΙΑΚΗ βραδυ

Μικρή πιθανότητα βροχών πριν τις 7 το απόγευμα. Μερικώς νεφελώδης, με χαμηλή περίπου 30. Βορειοδυτικός άνεμος 10 με 15 mph, με ριπές έως και 25 mph. Η πιθανότητα βροχόπτωσης είναι 20%. Οι νέες βροχοπτώσεις είναι πιθανές λιγότερο από το ένα δέκατο της ίντσας.

Δευτέρα

Ηλιοφάνεια, με υψηλό κοντά στα 52. Δυτικός άνεμος 5 με 10 mph.

Δευτέρα βράδυ

Διάσπαρτες βροχές μετά τις 11 το βράδυ. Κυρίως νεφελώδης, με χαμηλή περίπου 38. Νοτιοδυτικοί άνεμοι 5 με 10 mph. Η πιθανότητα βροχόπτωσης είναι 30%.

Τρίτη

Αρκετές βροχές πριν τις 14:00. Κυρίως ηλιοφάνεια, με υψηλό κοντά στο 59. Η πιθανότητα βροχόπτωσης είναι 30%.

Τρίτη βράδυ

Μερικώς νεφελώδης, με χαμηλή θερμοκρασία γύρω στους 39.

Πρόσθετες φωτογραφίες

Mount Monadock Χειμερινή πεζοπορία

Δικαιώματα φωτογραφίας – Γουίτ Άντριους

Άντρεα Ντέιβις

Άντρεα Ντέιβις

Η Andrea είναι συγγραφέας, πεζοπόρος και τυχοδιώκτης από τη Νέα Αγγλία. Της αρέσει το snowboard, οι πεζοπορίες στην ανατολή του ηλίου, ο χειμώνας, η νυχτερινή πεζοπορία, τα ταξίδια και η φωτογραφία.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply